Birileri piyasayla fena oynadı! 5 dakika rekor kırdı 30 milyar dolar buhar oldu

Netflix'in üzlü dizisinden 'ilham alınarak' oluşturulan Squid Game kripto parası önce 2861 dolara fırladı. Toplam piyasa değeri 30 milyar dolara yaklaştı. Ardından değeri 5 dakika içinde sıfırlandı ve alım-satımı durdu. Bu esnada projenin sosyal medya hesapları ve sitesi de kapandı. Öte yandan kripto para borsası Binance para transfer işlemlerini geçici olarak durdurduğunu duyurdu.

Birileri piyasayla fena oynadı! 5 dakika rekor kırdı 30 milyar dolar buhar oldu
Birileri piyasayla fena oynadı! 5 dakika rekor kırdı 30 milyar dolar buhar oldu
GİRİŞ 01.11.2021 16:42 GÜNCELLEME 01.11.2021 16:45
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

Netflix'in ünlü dizisi Squid Game'den ilham alınarak yaratılan Squid Game kripto parasında büyük bir vurgun yaşandı. Yaratıcıları SQUID kripto parasıyla, oluşturulacak platformda Squid Game oyunlarının online olarak oynanacağını bildirmişti.

Açıklanan projeye göre yarışmalarda toplanan paranın yüzde 90'ını kazanan kalanını ise geliştiriciler alacaktı.

Squid Game dizisinin popülaritesinin artmasıyla SQUID kripto parasının değeri de arttı. Bir ay önce 0.012 dolar değerinde olan SQUID dün 37 dolara yükseldi. 2 gün önce ise insanların söz konusu kripto paralarını satamadıklarına dair ihbarlar gelmesi üzerine çeşitli platformlarda projenin bir dolandırıcılık vakası olabileceği uyarısında bulunuldu.
Squid Game coin

BİR ANDA FIRLADI

Bugün ise bu uyarıların ne kadar haklı olduğu anlaşıldı. Sabah 9.00'da 37 dolar civarında seyreden SQUID 12.35'te 2.861 dolara fırladı. Ardından 5 dakika içerisinde 0.0008 dolara geriledi. Bu esnada projenin sitesi ve sosyal medya hesapları kapandı. Alım-satım imkansız hale geldi.

Böylece yatırımcıların ellerindeki SQUID kripto paralarının değeri sıfırlanmış oldu.

SQUID zirve anında yaklaşık 30 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşmıştı. Bu değer 5 dakika içinde tamamen buharlaşmış oldu.

SQUID’in bir dollandırıcılık amacı taşıdığına dair işaretler başından beri vardı. Netflix’in token’la herhangi bir bağı bulunmazken CoinMarketCap’teki token sayfasında da bir uyarı yer alıyor ve kullanıcıların merkeziyetsiz borsa PancakeSwap’ta bu token’ı satamadığı belirtiliyordu: “Kullanıcıların bu token’ı PancakeSwap’ta satamadığı bildiriliyor. Lütfen kendi durum tespitinizi yaparak işlem açarken dikkatli olun! Bu proje, aynı adı taşıyan Netflix dizisinden ilham alırken resmi IP’ye bağlı olması muhtemel değildir.”

BİNANCE PARA ÇEKMEYİ DURDURDU

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance, kripto para çekme işlemlerinin ikinci kez durdurulduğunu açıkladı.
Binance'dan son dakika açıklaması: Yoğunluk nedeniyle para çekme işlemleri durduruldu

Borsadan yapılan yeni açıklamada, kripto para çekme işlemlerine yanıt verilemediği için işlemlerin geçici olarak yeniden durdurulduğu belirtildi.

Kısa süreliğine durdurulan kripto çekim işlemleri yeniden başlatılmıştı.

Binance'den yapılan açıklamada, kripto paralarda çekimlerin büyük ölçekli birikmiş işler nedeniyle kısa süreliğine askıya alındığı belirtilmişti.

Açıklamada, ekibin konuyu öncelikli gündem olarak ele aldığı belirtilirken, "Sabrınız için teşekkür ederiz" ifadeleri kullanılmıştı.

KAYNAK: HABERTÜRK, , HABER7
YORUMLAR 112
  • GH77 2 yıl önce Şikayet Et
    sorsak herkes akıllı, üstün zekalı...
    Cevapla
  • Bir Dost 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar çalışarak ev sahibi olamayacağını anladığında farklı yollar deneyebiliyor. Kınamamak gerek.
    Cevapla
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Farklı yollara gerek yok, ilim sahibi olmak yeterli. Çöp şeylere duyulan ilgi kadar ilime ilgi duyulsa, bunların hiçbiri yaşanmaz.
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeni neslin kolay yoldan zahmetsiz ve tembel olarak yetişmesini sağlayan zihniyetler bellidir herkes dikkatli olması gerekir kendisi ve nesli için psikolojisi bozuk toplum olacak dünyada
    Cevapla
  • Hüseyin ULUÇAY 2 yıl önce Şikayet Et
    Malum son gerçekleşmiş ve her zaman olduğu gibi yine kasa kazanmıştır. Yeni bahisleri alalım!!
    Cevapla
  • Güçlü Türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    güldür güldür mertercoin skeci gibi :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle