İhlas Haber Ajansı'nın halka arz başvurusu onaylandı

Sermaye Piyasası Kurulu, İhlas Haber Ajansı'nın halka arz başvurusuna olumlu yanıt verdi. İHA'nın da halka arzıyla birlikte İhlas Grubu'nun borsaya kote şirket sayısı 6'ya yükselecek

İhlas Haber Ajansı'nın halka arz başvurusu onaylandı
İhlas Haber Ajansı'nın halka arz başvurusu onaylandı
GİRİŞ 22.10.2021 10:49 GÜNCELLEME 22.10.2021 11:00

İnşaat, medya, teknoloji ve sağlık sektöründe önemli yatırımları bulunan İhlas Holding, yeni bir halka arza imza atıyor.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) yayınlanan haftalık bültende, İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) halka arz başvurusuna onay verildiğini açıkladı.

HİSSELER 4,60 TL SABİT FİYATTAN SATILACAK

Bültende yer alan bilgilere göre, İHA'nın halka arzında, 1 TL nominal bedelli paylar 4,60 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak.

Halka arz ile birlikte şirket, 42 milyon lira değerindeki sermayesini 22 milyon lira arttırarak 64 milyon liraya yükseltecek.

İHLAS GRUBU'NUN HALKA AÇIK ŞİRKET SAYISI 6'YA ÇIKIYOR

İhlas Haber Ajansı'nın halka arzına SPK tarafından onay verilmesiyle birlikte, İhlas Grubu'nun halka açık şirket sayısı 6'ya yükseliyor.

İHA'nın halka arzıyla yeni katıldığı halka açık şirketler listesinde, İhlas Holding (#IHLAS), İhlas Ev Aletleri (#IHEVA), İhlas Gazetecilik (#IHGZT), İhlas Gayrimenkul (#IHLGM) ve İhlas Yayın Holding (#IHYAY) bulunuyor.

1970 yılında Türkiye Gazetesi'nin kurulmasıyla temelleri atılan ve Türkiye'nin en önemli gruplarından biri olan İhlas Grubu'nun bünyesinde 31 şirket ve 2 bin 737 çalışan bulunuyor.