AK Parti'den faiz indirimi sonrası dolardaki artışa ilk yorum

Merkez Bankası'nın 200 baz puanlık faiz indiriminin ardından 9,49'la tüm zamanların rekorunu kıran dolarla ilgili AK Parti'den ilk değerlendirme geldi.

 AK Parti'den faiz indirimi sonrası dolardaki artışa ilk yorum
AK Parti'den faiz indirimi sonrası dolardaki artışa ilk yorum
GİRİŞ 21.10.2021 20:37 GÜNCELLEME 21.10.2021 20:39
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

AK Partili Özkan, konuya ilişkin, "Bir saat bile geçmeden döviz kurundaki anlık artış veya değişkenlik üzerinden meseleye yaklaşmanın ekonomimiz açısından doğru bir bakış açısı olmayacağını düşünüyoruz. Kararın pek çok bileşenin, değişkenin dikkate alınmak suretiyle verildiğine inanıyoruz. Buna uzun vadeli bakmak lazım" yorumunu yaptı.

 Ak Parti Grup Başkanvekili Özkan, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla Parlamento Muhabirleri Derneği'ni ziyaret etti.

"EN DOĞRU KARARLARI ALMAK ZORUNDA"

Ziyaretinde gazetecilerin sorularını da cevaplayan Özkan, Merkez Bankası'nın iki puanlık faiz indirimine ilişkin, "Merkez Bankamız kararını alırken finansal istikrar ve fiyat istikrarını sağlamak ve bu çerçevede Türk ekonomisinin beklentilerine cevap vermek üzere adımlar atıyor, kararlar alıyor. Böylesi bir karara baktığımızda Merkez Bankamız üretim, istihdam, ihracat ve fiyat ve finansal istikrarı sağlayacak en doğru kararları ülkemiz ve milletimiz için almak zorunda. Bugün tabii Merkez Bankası yönetimi bu kararı alırken Türkiye'nin menfaatine olan ve yine kendi kuruluş kanununda kendisine verilen görevleri yerine getirmek ve Türkiye'nin ekonomik gücünü, kudretini artıracak bir anlayışla kararlarını almıştır. İnşallah bu kararların ekonomimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

"UZUN VADELİ BAKMAK LAZIM"

Özkan, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Diğer taraftan da bu kararların anlık döviz kuru üzerindeki etkilerini dikkate alarak değil, uzun vadeli Türkiye ekonomisine neler getiriyor? Üretimde, istihdamda, ihracatta, özellikle gelişen küresel salgınla ortaya çıkan sosyoekonomik sorunların ortadan kalkmasında nasıl bir etken ortaya koyacak? Buna uzun vadeli bakmak lazım. Henüz kararların açıklanmasının üzerinden bir saat bile geçmedi. Bir saat bile geçmeden döviz kurundaki anlık artış veya değişkenlik üzerinden meseleye yaklaşmanın ekonomimiz açısından doğru bir bakış açısı olmayacağını düşünüyoruz. Kararın pek çok bileşenin, değişkenin dikkate alınmak suretiyle verildiğine inanıyoruz. Bu anlamda inşallah Türk ekonomisinin kalıcı istikrarı çok daha güçlü şekilde yatırım, üretim, istihdam, ihracat çerçevesinde emin ve kararlı adımlarla tabiri caizse adeta bir tren yolunda trenin nasıl kararlı şekilde gidişi varsa o şekilde geleceğe hazırlanmasının en önemli kararlarından biri olarak görüyoruz."

YORUMLAR 7
  • tere 2 yıl önce Şikayet Et
    ihracatı artırmamız lazım, ithal edilen herşeyi içerde üretip onları da ihraç eder hale gelmemiz lazım. kurun artması yatrıımalrın artmasını ihracatın artmasını sağlayacak. bütün dünyada herşeyin fiyat dengesi bozuldu pandemi yüzünden.
    Cevapla
  • Elzğ 2 yıl önce Şikayet Et
    Dolarlami maaş alıyorsunuz ;;))))) bosverin doları ... Az çıkmış çıkmasa dolari olanlar nasıl servet kazanacak
    Cevapla
  • Seyyid 2 yıl önce Şikayet Et
    dolarla beraber zamlar arka arkaya gelir
    Cevapla
  • blt 2 yıl önce Şikayet Et
    5 yıldır borçlandığım 6000 euroyu 20bin tye bozdurdum bidaha alamadım şimdi 70bin tl oldu
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    bende euro borç almayı düşünüyordum. nolcak şimdi?
    Cevapla
  • Fırat Yazıcı 2 yıl önce Şikayet Et
    Mevcut paranın yerine dijital altın para kullanılmalı.Yoksa faiz ve döviz baskısıyla ekonomimiz batar.Acilen kalıcı önlemler alınmalı.Dünyada en güvenilmez para birimi dolardır.Karşılıksız basılan dolarlar nasıl bizim milli paramızdan daha değerli olabilir.?
    Cevapla
  • yorumsuz 2 yıl önce Şikayet Et
    hersey cok guzel olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle