Türkiye'den dengeleri değiştirecek hamle: Tam 90 bin tonluk üretim yapılacak!

Siirt'te yapımı süren çinko izabe tesisinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "30 bin, akabinde 50 bin ve hemen ardından da 90 bin tonluk bir üretim gerçekleşecek" dedi. Tesis 3 bin kişiye de istihdam sağlayacak.

Türkiye'den dengeleri değiştirecek hamle: Tam 90 bin tonluk üretim yapılacak!
Türkiye'den dengeleri değiştirecek hamle: Tam 90 bin tonluk üretim yapılacak!
GİRİŞ 09.10.2021 13:41 GÜNCELLEME 09.10.2021 13:42
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Kentteki temaslarını sürdüren Bakan Soylu, beraberinde İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ile Siirt Belediyesince yenileme çalışmaları devam eden Güres Caddesi'ni gezdi, çalışmaları yerinde inceledi.

Caddedeki esnafı ziyaret eden Soylu, vatandaşlarla çay içti, fotoğraf çektirdi. Soylu'ya esnaf tarafından Siirt fıstığı ikramında bulunuldu, isminin yer aldığı Siirt tiftiği hediye edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Siirt'te yapımı süren çinko izabe tesisini ziyaret etti.

Bakan Soylu, daha sonra Siirt Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) inşa çalışmalarında sona gelinen, Türk-Katar ortaklığıyla kurulacak çinko izabe tesisini ziyaret etti.

Soylu, faaliyete girdiğinde 3 bin kişiye istihdam sağlaması planlanan, Türkiye'nin ilk çinko metal külçelerini üretecek tesisteki çalışmalarla ilgili Lineer Metal AŞ Onursal Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay ve Lineer Metal AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Baydarman ve diğer yetkililerden bilgi aldı.

"110 MİLYON DOLARLIK BİR YATIRIM"

Soylu, konuşmasında Katar ortaklığıyla yapımı süren çinko izabe tesisinde gurur duyulacak bir yapıyla karşı karşıya olduklarını söyledi.

"Siirt'e bu yatırımı yapan, milli ve aynı zamanda yerli üretimi temin eden anlayışa teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum." diyen Soylu, şunları dile getirdi:

"30 bin, akabinde 50 bin ve hemen ardından da 90 bin tonluk bir üretim gerçekleşecek. Bu, Türkiye ithalatının yüzde 38'ini karşılıyor. Türkiye'nin cari ödemesi açısından çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Bununla beraber 250-300 milyon dolarlık bir yatırımı da beraberinde getirmiş olacak. Şu anda 110 milyon dolarlık bir yatırım."

Soylu, tesisin bir veya 1,5 ay içinde üretime geçmiş olacağını bildirdi.

Türkiye'ye bu yatırımı kazandıran, çok kısa bir sürede bu yatırımı Siirt'e getirenlere teşekkür eden Soylu, "İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımız da gelip açılışı gerçekleştirecek. Hakikaten burada yıllar önce belki başka şeyler konuşuyorduk ama bugün Türkiye'nin üretimine, istihdamına, Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı cari ödeme dengesine ciddi bir şekilde katkı sağlayabilecek katma değer içerisindeyiz. Ne kadar gurur duysak azdır." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Siirt'te yapımı süren çinko izabe tesisini ziyaret etti.

Soylu, vatandaşların huzur ve sükun içinde olduğunu görmenin mutluluğu ve huzurunu yaşadıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Hepimiz işimizi yapınca ortaya böyle güzel eserler çıkıyor. Bu, aynı zamanda da inanıyorum ki hem Türkiye'nin Orta Doğu'daki yüz akı bir eseri oluyor hem de Siirt'in üretiminin zenginliğini ifade ediyor. Sadece buraya katkısı yok, aynı zamanda Kato'dan maden taşınacak, o da ayrı bir katma değer, Hakkari'nin de ürettiği madenler buraya taşınacak. Yani birçok üretimi, birçok alanı harekete geçiren, Türkiye'nin ilk çinkosunu üreten bir izabe tesisinde bulunuyoruz. Bir taraftan tarımsal üretim bir taraftan hayvancılık bir taraftan ticaret bir taraftan maden bir taraftan sanayi bir taraftan enerji bir taraftan turizm, Allah milletimize huzur ve esenlik versin."

Bakan Soylu, Prof. Dr. Yasin Aktay başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 28
  • Uyan Müslüman 2 yıl önce Şikayet Et
    En büyük sanayide kullanılan ham maddenin dışarıdan gelmesi, o yüzden dolar yükseldimi etkilenme oluyor, ham madde için madenlerin çıkarılıp işlenmesi lazım ama ne zaman maden çıkarmaya çalışsak Almanya'dan gelen provakatörler sözde doğa koruyucuları maden çalışmalarına engel oluyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bak kk bu işler yalanla iftirayla olmuyor bak çalışmayla iluyor öğren
    Cevapla
  • TATAR REMİ 2 yıl önce Şikayet Et
    maşallah çok şükür bu günleri gösteren rabbime
    Cevapla
  • Cemal Serbest 2 yıl önce Şikayet Et
    REİS var bereket var.sonuna kadar REİS.Hedef 2023.Katarlı ve diğer Arab iş adamı Kardelerimizden Türkiyemize yatırımlarını bekliyoruz.Bütün Müslümanlar kardeştir.
    Cevapla
  • Nefer 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye yi kurtaracak olan senayi hamlesidir. Türkiye dışardan ithal ne varsa ülke içinde üretebilmesi gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle