“Afgan göçmenler çoban olsun” önerisi!

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Nihat Çelik, “Göçmen düzenlemesi kapsamında ‘Afganlar sadece çoban olarak çalıştırılmalı’ şeklinde düzenlenme yapılmalı” dedi.

“Afgan göçmenler çoban olsun” önerisi!
“Afgan göçmenler çoban olsun” önerisi!
GİRİŞ 05.10.2021 10:05 GÜNCELLEME 05.10.2021 14:31
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, hafta sonunda yapılan genel kurulda güven tazeledi.

“Afgan göçmenler sadece çoban olarak çalıştırılsın”

TÜDKİYEB Genel Kurulu’nda oybirliği ile yeniden genel başkanlığa seçilen Çelik, yaptığı konuşmada, 5,5 yıllık görev döneminde küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi için önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi. Yetiştiricilerin çoban sorununun çözülmesi gerektiğini ifade eden Çelik, “Çoban sorununu çözmeden sektörün sorununu çözmemiz mümkün değildir. Göçmen düzenlemesi kapsamında Afgan çoban çalıştırma noktasında ‘Afganlar sadece çoban olarak çalıştırılmalı’ şeklinde düzenleme yapılmalı. Yoksa çobanlık yapmak yerine başka yerlerde, marketlerde, sanayide çalışır” diye konuştu.

2 Ekim’in Çobanlar Bayramı olmasını da isteyen Çelik, “2 Ekim'i Çobanlar Günü ilan ediyorum, kutlu olsun” dedi.

“Destekler artırılmalı”

Küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi konusunda da yem girdilerinin düşürülmesi gerektiğini ifade eden Çelik, “Başta yem olmak üzere girdi fiyatlarının ivedi şekilde düşürülmesi lazım. Küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi için destekler artırılmalı, yem desteğinin artarak devam etmesinden yanayız” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • Bilal 2 yıl önce Şikayet Et
    Boyle sacma bir sey mi olur. Insanlar ozgurdur isteyen istedigi iste calisir. Ta iceri almayacaksin eger ulkmezi geldiklerinde gondermiyor yada gonderemiyorsan kanunen calisma izni varsa yada kacak calisarak kisi calisacagi isi kendi secer. Avrupaya girisler avrupada oturum musadesi almak hangi sartlara bagli ise ulkemize giris ve ulkemizde oturum musadesi almak ayni sartlara bagli olmasi olmasi lazim. Aksi takdir de en fazla 15-20 sene sonra ulkemizin demografik yapisi tamamen desip kendi ulkemizde azinlik durumuna dusecegiz.
    Cevapla
  • Sivasli 2 yıl önce Şikayet Et
    Sonra is yok derler ama ülkemde çoban bile yok
    Cevapla
  • Fadime 2 yıl önce Şikayet Et
    Insanlarımız işsizlikten ağlıyor,parasızlıktan ağlıyor. Yabancılar gelsin işleri elinizden alsın. Para onlarda iş onlarda olsun ondan sonra Türkiyede sizden çok onları sesi çıksın. OLMAZ Vatanını seven kimseye işini gücünü, dağını taşaını vermez
    Cevapla
  • Köylü 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendi insanımız çobanlık yapmak istemiyor. Çoban bulamıyoruz. Anca Afganlilar çobanlık yapıyor mecbur onlara güveniyoruz. Fadime sen gel cobanımız ol. 7.000 TL maaş süt yoğurt peynir bedava
    Cevapla
  • okan 2 yıl önce Şikayet Et
    kimse calismiyor. coban bulunamiyor. koydeki erkekler evlenemiyor. kizlar koyde kalmak istemiyor. sosyal medya, tv vs herkesi sehire itiyor. asgari ucret ile sehirde calismak daha mantikli geliyor. Ben yaparim dersen git yap.
    Cevapla
  • Zümrüt 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok mükemmel olur mükemmel bir öneri Sayın Başkan teşekkürler
    Cevapla
  • Tokâdi 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok çok güzel olur ülkemizde çoban bulamıyoruz en bereketli manevi işimize onlarida sigortalı yapalim asrı saadet dönemide böyle idi zenginleşiriz kaynasiriz A lmanya göçmen ülkesi Türkiye ye müteşekkil Lee ki bizler müslüman ülkeyiz dini olarak vazifemiz"Ayet "Allah zulmetmez zulmedenleri sevmez" *Hadisi şerif*Veren el alan elden üstündür*Varmı bu mübarek sözlerin üstünde söz.Bu çobanlık önerisi Meclise ivedi olarak sunulsun.Yoksa zarar görürüz.Bir deyim var (Sen aga ben aga bu ineği kim sağa)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle