Sebze meyvede dikkat çeken fiyat farkı: Markette 13 pazarda 4 lira!

Fahiş fiyat denetimleri ile gündeme gelen zincir marketlerdeki sebze meyve fiyatları cep yakıyor. Markette 13 lira olan domates, semt pazarlarında 4 liradan satılıyor.

Sebze meyvede dikkat çeken fiyat farkı: Markette 13 pazarda 4 lira!
Sebze meyvede dikkat çeken fiyat farkı: Markette 13 pazarda 4 lira!
GİRİŞ 30.09.2021 12:53 GÜNCELLEME 30.09.2021 13:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Vatandaş fiyat farklarından dolayı marketi değil pazarı tercih ediyor. Zincir marketlerdeki fiyatlarla semt pazarları arasında büyük fark göze çarpıyor. Vatandaş daha ucuz olması sebebiyle marketlerden daha çok semt pazarlarından alışveriş yapıyor.

Pazarcılar da, vatandaşların daha çok semt pazarına geldiğini ve marketlere göre buradaki ürünlerin daha uygun olduğunu belirtiklerini söylüyor. Markette kilosu 8 lira olan elma, semt pazarında 5 liradan, kilosu 7 lira olan domates ve salatalık 4-5 liradan tezgahta satılıyor.

“DOMATES, BİBER, PATLICAN GİBİ ÜRÜNLER DAHA ÇOK SATILIYOR”

Pazar esnafı Mustafa Çetinkaya, daha çok konserve sezonuna uygun sebzelerin talep gördüğünü söyleyerek, “Vatandaşımız marketten daha çok pazarı tercih ediyor. Semt pazarlarına talep var. Semt pazarlarındaki meyve ve sebzeler market fiyatlarından daha uygun. Domates, biber, patlıcan gibi ürünler daha çok satılıyor. Bugün salatalık 4 lira, domates 5 liradan satılıyor. Patlıcanın kilosu 4-5 lira civarında, biberlerin kilosu ise 6 liradan satılıyor” dedi.

"İNSANLARIMIZ SEMT PAZARLARINI DAHA ÇOK TERCİH EDİYOR"

Pazar esnafı Mansur Dakak da vatandaşın semt pazarına daha çok geldiğini belirterek, “Ne kadar modern çağa girsek de insanlarımız semt pazarlarını daha çok tercih ediyor. Pazarlara günlük olarak mal geldiği için talep de buna göre artıyor diyebiliriz. Şu anda mevsimden kaynaklı olarak mandalina, nar gibi meyveler daha çok satılıyor. Mandalina 5 lira civarında satılıyor, elma ise kalitesine göre 5-6 liradan satıldığını söyleyebiliriz. Muz hızlı tüketilmesi gereken bir meyve. Muz pazarda 14-15 lira civarında satılıyor. Vatandaş genelde muzu semt pazarlarından almaya çalışıyor. Vatandaş daha çok mandalina, muz, nar, elma gibi meyveler alıyor” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    iyi de nerde ucuz ise ordan al sanki biz avrupa her seyi ayni yerden mi aliyorum bazen turk dukkanlari ucuz olur bazen orda yerler tabi sorun turk dukkanlarin da alirsan iki gun zor dayanir cøpe gider kisaca tr imkan daha fazla herkes de araba var nerde ise git tarla pazar nerde ucuz ise ordan al hepsini market almak zorunda degilsin
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    yalnız domatesten domatese çeşit var,markette pahalı dediğiniz sırık,salıkm etli domates olabilir,pazardaki 4 tl lik ise bilhassa salçalık,çabuk bozulandır.yalnız Migros ta olabilir,en pahalı market çünki.
    Cevapla
  • ihsan kastamonu 2 yıl önce Şikayet Et
    çks lı üreticilerin çoğunluğu pazarlara girebilmeli rakabet açısından
    Cevapla