Milli savaş uçağının dijital ikizi geliyor

Dijital ikiz teknolojileri yardımıyla MMU'nun tüm tasarım ve testlerini gerçekleştirecek olan TUSAŞ, bu sayede ürün geliştirme sürecini hızlandıracak ve dijital teknolojilerle üretim ve test işlemlerini devam ettirecek.

GİRİŞ 16.09.2021 11:32 GÜNCELLEME 16.09.2021 11:32
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

​​​​​​​Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), 18 Mart 2023'te hangardan çıkması hedeflenen Milli Muharip Uçak'ın (MMU) tasarımı ve üretimi için dijital ikiz teknolojisiyle çalışmalara başladı.

Bakan Akar: Sırada milli muharip uçağı varBakan Akar: Sırada milli muharip uçağı var

TESTLER DİJİTAL ORTAMDA YAPILACAK

Şirketten yapılan açıklamaya göre, tasarımdan üretime MMU'yu geliştirmek için 3DEXPERIENCE PLM platformunu ve havacılık endüstrisi deneyimlerini kullanan TUSAŞ, bu teknoloji için Dassault Systemes firmasıyla anlaşma yapmıştı. Dijital ikiz teknolojileri yardımıyla MMU'nun tüm tasarım ve testlerini gerçekleştirecek olan TUSAŞ, bu sayede ürün geliştirme sürecini hızlandıracak ve dijital teknolojilerle üretim ve test işlemlerini devam ettirecek.

MMU'nun 18 Mart 2023'te hangardan çıkması için çalışmalarını hızla sürdüren TUSAŞ, dijital ikiz teknolojisi için kullandığı PLM (Product Lifecycle Management) sistemi tecrübesini savunma ve havacılık camiasındaki seçkin davetlilerle bir araya geldiği etkinlikte paylaştı. Etkinlikte, TUSAŞ tecrübeleriyle birlikte Dassault Systemes firmasının bilgi paylaşımları ve sektördeki başka firmaların PLM uygulama tecrübeleri de aktarıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • azi 2 yıl önce Şikayet Et
    istemezuk diyenlerin inadina yola devam dijital ikiz teknolojisi ile daha cabuk MMU testleri yapilacak ucak hava testi etmeden bu teknolosi ile testleri önceden hatalar bulunacak zaman kaybindan zaman kazanacagiz yani ucagin hatasi önceden bilinecek önlem alinacak
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanımızın "1940'lı yıllarda pervaneli 4 uçağı Kayseri de toprağa gömmüşler, onların çıkartılması için talimat verdim" dediği günlerde ülkemin 70-80 adet F-4 FANTOM uçağı birden (2 şaibeli Fantom kazası???) "uçan tabut ilan edilip " nasıl oldu da birden uçuştan alınıp, çöpe atıldı ve nasıl "F-35 uçağı alımı hızlandırıcı toplantılara geçildi"...
    Cevapla
  • Diriliş... 2 yıl önce Şikayet Et
    abidin işte cöp tenekesi..
    Cevapla
  • Fehmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah muvaffak etsin inşallah
    Cevapla
  • İHTIYAR 2 yıl önce Şikayet Et
    İngilizlerinde olduğu uçak projesi at çöpe
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Alp54 kim diyor çıktılar diye ? Hayır çıkmadılar hala işin içindeler. Size bu yalan yanlış bilgileri kim veriyor ? Temel Kotil hala işin içindeler İngiliz BAE Systems firması teknik destek veriyor dedi. Rolls-Royce firmasını kast ediyorsan o iş rafa kalktı ama BAE Systems hala işin içinde. 100 milyon sterlin değerinde anlaşmanın imzaları boşuna mı atıldı ?
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Projeyi değilde sen ve senin gibi düşünenleri çöpe atsak nasıl olur? Ya bir kerede şu ülkenin hayrına olacak işlerde yanın da olun be!
    Cevapla
  • Alp54 2 yıl önce Şikayet Et
    ingilizler çıktı bu projeden, at çöpe git abdnin 2. sınıf bozuk silahlarına 2 kat para öde asker uğraşsın dursun arada nemalan değilmi, tipik bürokratik mandacı aklı.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülke daha önce kaç tane savaş uçağı üretti tek başına ? Kolay mı sanıyorsun ? Birilerine gitmek zorundasın başka çaren yok. Klavye başından sallamak kolay. Çöpe atmış peh Allah’ım ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle