Tarım Kredi Kooperatifi'nin büyüklüğü 40 milyar liraya ulaştı

Tarım Kredi'nin büyüklüğü 40 milyar liraya ulaştı. Kooperatifin Genel Müdürü Poyraz, faizsiz kredi sistemini hedeflediklerini söyledi. Poyraz, GÜBRETAŞ'ta yılda 8 ton altın üreteceklerini de açıkladı.

Tarım Kredi Kooperatifi'nin büyüklüğü 40 milyar liraya ulaştı
Tarım Kredi Kooperatifi'nin büyüklüğü 40 milyar liraya ulaştı
GİRİŞ 14.09.2021 07:33 GÜNCELLEME 14.09.2021 09:18
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, 150 yıllı aşkın köklü geçmişi olan ve 20'nin üzerinde iştiraki bulunan Tarım Kredi'nin, çiftçi kuruluşu olduğunu söyledi.

Poyraz, Tarım Kredi'yi dünyadaki örnekleriyle kooperatifçiliği çiftçiden başlayarak tüketiciyi kadar uzanan anlayışıyla hizmet eden kuruluşa dönüştürmede kararlı olduklarını ifade etti.

Yatırım ve çalışmalara devam ettiklerini belirten Poyraz, şunları kaydetti:

“Bir elimiz çiftçiyi tutmuşken diğer elimiz de tüketicide olacak. Hepsini kucaklama noktasında bir gayret içerisindeyiz. Şu an Tarım Kredi’nin genel anlamda tüm yapılanmasına baktığımızda 40 milyar lira ekonomik büyüklükten bahsediyoruz. Sonrasında bu rakamlar perakende sektör de hızla büyüdükçe katlanarak gidecek. Tarım Kredi olarak kooperatif yapılanması, aynı zamanda tarımsal girdileri veriyoruz ama öbür taraftan ise bunun finansmanı noktasında kredi veren bir kuruluşuz. Tarım Kredi olarak amacımız bunu tamamen faizsiz bir sisteme dönüştürmek ve bunu ısrarla söylüyoruz. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde Türkiye’de tarımdan başlayarak markete kadar olan gıda sektörünü destekleyen güçlü katılım bankası noktasında bir yapıya dönüşeceğiz.”

YILDA 8 TON ALTIN

Poyraz, Bilecik’in Söğüt ilçesinde altın çıkartılması için yürüttükleri çalışmalarda ve ÇED Raporu’nda belli bir seviyeye geldiklerini, GÜBRETAŞ’a ait Maden Yatırımları AŞ’yi açtıklarını anımsattı. 31 Aralık 2022’de kazıya başlayacaklarını bildiren Poyraz, “Söğüt’te 3.2 milyon ons civarında bir altın varlığımız var. Tesislerimizi kurduğumuzda yıllık 6 ila 8 ton arasında altın üretimimiz olacak” dedi.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 38
  • A.LAN 2 yıl önce Şikayet Et
    geçen ilk defa tarım kredinin marketlerine gittim herşey çok pahalı. hani direkt üreticiden alıp tüketiciye ulaştırırken vatandaşa kazık atmayı da öğrenmişler. üretici dostu mu! hadi len...
    Cevapla
  • Adem 2 yıl önce Şikayet Et
    Tarım kredi birçok ürünü piyasadan daha pahalı satıyor. Ne oluyor? Bu milletin sıkıntısına yardımcı olmak için kurulan bir kurumun millete çektirdiğine bakın.
    Cevapla
  • Trabzonlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Üretici tarafını bilmiyorum ama tüketici tarafın diğerlerinden pek farkı yok. ...
    Cevapla
  • enflasyon fiyatlar? 2 yıl önce Şikayet Et
    Tarım ürünleri güya aracısız işlem yapan Reisin enflasyonu, tarlayla raf arasındaki fahiş farkları önleyin diye direkt talimat verdiği ve "biz kar hedefi gütmüyoruz" diyen tarım kredi koop marketlerinde, migrostan daha pahalı !!! 100 tane market var zaten böyle. Maksat idarecileri lüks içinde yaşasın. Arpalık olsun. Hedefleri enflasyonu önlemek falan değil, talimatı takan da yok gene.
    Cevapla
  • muammer 2 yıl önce Şikayet Et
    gerçekten kucaklıyorlar hemde ne kucaklama. milletin iliğini sömürüyorsunuz yem fiyatlarınıda bi anlatınsana , nasıl tüccarlarla yarış halinde olduğunuzu da anlatın. yem fiyatları 60 tl den 150 tl ye nasıl geldiğinide anlatın sen kazanmayacanda ben mi kazanacam. yazıklar olsun bir tane denetleyeniniz yok. kömür fiyatları ne kadar onlarıda anlatın 1400 lerden 2500 tl lere nasıl geldi onları da anlatın öyleya bu milletin sesi çıkmadıkça siz daha çok kazanırsınız. yazıklar olsun yazıklar olsun yazıklar olsun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle