Bağlıkaya: Bu yıl 2019'daki turizm gelirinin %40'ında kalacağız

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Kovid-19 salgını ve ülke genelinde çıkan yangınların turizm sektörüne olan negatif etkisi hakkında yaptığı konuşmada, 2021 yılında 2019'daki turizm gelirinin yüzde 40'ında kalınacağını belirtti.

Bağlıkaya: Bu yıl 2019'daki turizm gelirinin %40'ında kalacağız
Bağlıkaya: Bu yıl 2019'daki turizm gelirinin %40'ında kalacağız
GİRİŞ 09.09.2021 14:22 GÜNCELLEME 09.09.2021 17:33
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizm sektörünün kayıplarını ne kadar telafi edebileceğine dair değerlendirmelerde bulundu.

Bağlıkaya Türkiye genelinde birçok bölgede meydana gelen yangınlar sebebiyle insanların tatil bölgelerinden ayrıldığını ve geri dönüş yapmadığını, fakat yangınların yabancı turistler açısından “olumsuz etkisinin” olmadığını aktardı.

Bu yıl 2019'daki turizm gelirinin yüzde 40'ında kalınacağını belirten Bağlıkaya, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan Orta Vadeli Program’ındaki 2024 yılı seyahat gelirinin 33 milyar dolar olarak hedeflenmesinin karamsar bir yaklaşım olduğunu söyledi.

Finans kuruluşlarının turizm sektörü için daha kapsayıcı olmasını ve kredi musluklarının pozitif ayrımcılıkla turizmcilere açılmasının gerektiğini belirten Bağlıkaya. “Turizmcilerin yeni yatırıma değil ayakta kalmak için kaynağa ihtiyacı var.” dedi.

YORUMLAR 2
  • İndirim. 2 yıl önce Şikayet Et
    Konaklama ve yemek fiyatlarını maliyetin üstüne %1000 değil %25 kâr koyun, yerli turizme açın, hem millet dinlensin, hem siz zarar etmeyin, iç turizm seferberliği başlasın, herkes tatil yapar tesisler zarar etmez, yabancılar da; hesaplı konaklama arıyor, devletten kredi beklemeyin, vatandaşa taviz verin, müşteri tutarsınız, borçsuz iş yaparsınız
    Cevapla
  • derbeder 2 yıl önce Şikayet Et
    hadi ordan. oteller 3 kati fiyata çıkmış. neresi azaldi gelirin.
    Cevapla