Bakan Bilgin'den 3600 ek gösterge açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Tahminimce bu yılın sonunda Türkiye ekonomisi yüzde 10 büyüyecektir" dedi. 3600 ek gösterge ile ilgili de konuşan Bilgin, "Çalışma programını hazırlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Bilgin'den 3600 ek gösterge açıklaması
Bakan Bilgin'den 3600 ek gösterge açıklaması
GİRİŞ 08.09.2021 16:41 GÜNCELLEME 08.09.2021 17:15
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Karayolları Genel Müdürlüğü’ne Bağlı İşyerlerine İlişkin 19. Dönem Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni düzenlendi.

Törene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu da katıldı.

Burada yaptığı konuşmada Bakan Bilgin, "Biz bu sene sadece işçilerimizle değil memurlarımızla da toplu sözleşme yaptık. Kümülatif olarak yaklaşık 32 oranında artışlar gerçekleştirdik. Birçok sosyal güvenlik sorununu ek gösterge sorununu çözmek için bir süreç başlattık. Bütün memurlar için fiili bir sorun olan ek gösterge meselesi sorununu çözeceğiz. Sözleşmeliler sorunu var onu çözeceğiz. Bunu da bir takvime bağladık. Kayıt altına aldık. Önümüzde sorunlar var fakat bu sorunları çözdükçe güçlenecek bir Türkiye var" dedi.

Türkiye’nin ilk çeyrekte yüzde 7.7 büyüme gerçekleştirdiğini hatırlatan Bakan Bilgin, "Türkiye şimdi 21.7 büyüdü. Bunun içinde baz etkisi var fakat Türkiye'nin gerçekleştirdiği büyüme reel büyüme yaklaşık yüzde 10'un üzerindedir. Bu sene sonunda Türkiye yüzde 10 civarında büyüyecektir. Bu Türkiye’nin gücüdür, çalışanlarının gücüdür. Türkiye’nin başarılarıyla hepimiz gurur duyuyoruz" diye konuştu.

BAKAN BİLGİN'DEN 3600 EK GÖSTERGE MESAJI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de geçen günlerde farklı kurumlarda çalışan 700 bin işçiyi kapsayan önemli bir sözleşme imzaladıklarını anımsattı.

Sözleşmeyle piyasada düşük ücret alan yaklaşık 320 bin işçinin ücret seviyelerini belli noktaya getirdiklerini belirten Bilgin, "Özel sektör için de yol gösterdik. Onlar için de belli bir taban, zemin oluşturduk. Bunun için ben kamuda yapılan sözleşmeyi çok önemli buluyorum. Aynı şeyi memurlar için yaptık. Memurlarla yaptığımız sözleşmede kümülatif olarak yaklaşık yüzde 32 civarında bir artış gerçekleştirdik, tabi bu 2022-2023 için. Genel başkan burada vurguladı. Çok önemli bir kararı da o sözleşmeyle belirledik. 3600 ek gösterge sorununu sözleşmeyle kayıt altına aldık. Bütün memurlar için fiili bir sorun olan ek gösterge meselesini çözüme kavuşturacağız. Bu sözleşmeyle kayıt altına alındı. Şimdi onun çalışma programını hazırlıyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR 73
  • Cuma ali 2 yıl önce Şikayet Et
    3600 ek gösterge muhtarlarıda kapsasın bizlerde kamu hizmeti yapıyoruz.
    Cevapla
  • eyt 60 2 yıl önce Şikayet Et
    eyt 'linin hakkı ne olacak
    Cevapla
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    çalışma programı :))))))))))))) bakalım kaç yılda hazırlanacak 28 yıllık memurum böyle güzel espriyi ilk kez duydum.daha önce çalışılıyor,heyet kuruldu önümüzdeki yıl vereceğiz gibi bir çok vaadler olmuştu.Çalışma programını hazırlıyoruz değişik bir vaad hadi bakalım hayırlısı.
    Cevapla
  • zeki 2 yıl önce Şikayet Et
    Eşit işe eşit ücret Anayasa gereği.... A kurumunda çalışan aynı işi yapan farklı B kurumunda farklı maaş neden...Siyasilerin arpalığı.... Adalet Mülkün temelidir...
    Cevapla
  • DADAŞ 25 2 yıl önce Şikayet Et
    Eyt liler ne olacak bakan efendi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle