Ekonomi yönetiminden peş peşe açıklamalar: 1998'den beri böylesi görülmedi

Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 21,7 büyüyerek rekor kırdı. Büyümenin yüzde 57'si yatırımlardan gelirken, bu oran 1998'den bu yana kaydedilen en yüksek değer oldu.

Ekonomi yönetiminden peş peşe açıklamalar: 1998'den beri böylesi görülmedi
Ekonomi yönetiminden peş peşe açıklamalar: 1998'den beri böylesi görülmedi
GİRİŞ 01.09.2021 12:12 GÜNCELLEME 01.09.2021 18:10
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Türkiye ekonomisi ikinci çeyrek yüzde 21,7'lik rekor bir büyüme oranına erişti. Rakamlar sonrası ekonomi yönetiminden de peş peşe açıklamalar gelmeye başladı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 21.7 oranında büyüyen ekonomiye ilişkin Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu. Bakan Muş "Türkiye ihracatla büyümeye devam ediyor. 2.çeyrekte %21,7 ile rekor bir büyüme kaydedildi. Mal ve hizmet ihracatımızın büyümeye katkısı 10,8 puan oldu. Bu değer 1998'den bu yana kaydedilen en yüksek katkıdır. Büyümenin yarısı mal ve hizmet ihracatı kaynaklı gerçekleşmiştir." dedi.

Muş "Net mal ve hizmet ihracatının büyümeye katkısı ise 6,9 puan olarak gerçekleşti. İhracatta ilave destekler, uzak ülke stratejisi ve e-ihracat gibi alanlarda atacağımız adımlarla bu katkıyı daha da artıracağız. Yatırım, üretim ve ihracat temelinde büyümeye devam edeceğiz." açıklamasını yaptı.

FUAT OKTAY: EN BÜYÜK İKİNCİ BÜYÜME YİNE TÜRKİYE'DEN

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, büyüme rakamlarını, "Güçlü, sürdürülebilir, dengeli ve kapsayıcı büyüme yaklaşımımız bundan sonra da devam edecek" şeklinde değerlendirdi.

Oktay, "G20'de en büyük 2. büyüme yine Türkiye'den... 2021 2. çeyrekte ekonomimiz yüzde 21,7 büyüdü. Sanayimizin ve ihracatımızın büyümedeki etkisini görmek ayrıca memnuniyet verici. Güçlü, sürdürülebilir, dengeli ve kapsayıcı büyüme yaklaşımımız bundan sonra da devam edecek" diye konuştu

BÜYÜMENİN YÜZDE 57'Sİ YATIRIMLARDAN GELDİ

Büyüme rakamlarını değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "İkinci çeyrek büyümesinin %57’si yatırımlar ve net dış talepten geldi. Sürdürülebilir ve kapsayıcı bir büyüme için; düşük enflasyon, kur istikrarı ve öngörülebilirlik kritik öneme sahip. Gelir dağılımı adaletini daha da iyileştirecek bir büyümeyi sürekli kılmanın çabasındayız" ifadelerini kullandı.

TARİHİN GÖRDÜĞÜ EN YÜKSEK BÜYÜME ORANLARINDAN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, yaptığı açıklamada, yüzde 21.7'lik oranın, ekonomi tarihinin gördüğü en yüksek büyüme oranlarından birisi olduğunu vurguladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli

"Bir gurur tablosu. Aklı, kalbi ve ruhu bu topraklara ve bu millete adanmış güçlü liderliğin ve kadrosunun eseri" ifadesini kullanan Canikli, yüzde 21.7'lik büyümeye, hizmetler ve sanayinin öncülük ettiğini aktardı. Nurettin Canikli, "Yani büyüme gerçektir, reeldir ve bazılarının aklının alamayacağı kadar da yerli ve millidir." görüşünü paylaştı.

TÜRKİYE, BÜYÜMEDE OECD İKİNCİSİ

Türkiye ekonomisi, 2021'in ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 21,7 büyüme kaydederken Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkeleri arasında Birleşik Krallık'ın ardından ikinci sırada yer aldı.

YORUMLAR 71
  • Anderun 2 yıl önce Şikayet Et
    orta dogu sermayesini ulkem8ze cekmeliyiz.
    Cevapla
  • Cengiz 2 yıl önce Şikayet Et
    2017 de 1 bitcoin 1099 usd 5780 TL idi 50 bitcoin aldım 2021 de 1 bitcoin 47000 dolar 395 bin TL oldu milyonlarca para kazandım zenginlik biraz zeka istiyor
    Cevapla
  • Abdurrahman 2 yıl önce Şikayet Et
    Ahiretine zarar olup olmadığını da hesap etmişsindir inşaallah
    Cevapla
  • BİZE NE! 2 yıl önce Şikayet Et
    İhracat ne kadar rekorlar kırarsa kırsın, eğer ithalatı geçemiyorsa yani cari açık devam ediyorsa, hala borçlanıyor, paramız değer kaybediyor, enflasyon artıyor, bolluk içinde fakirleşiyoruz demektir. (Sanayicilerden değil BİZden, vatandaştan bahsediyorum.) Bu sistemde zenginleşenler sadece %1’i temsil eden bankacılar, sanayiciler ve ihracatçılardır, fakirleşenler ise %99’u temsil eden işçiler, memurlar ve emeklilerdir. SONUÇ: İnsanlık tarihi boyunca devam eden sistem isim değiştirerek devam ediyor. Ortaçağdaki krallıklar, derebeyleri ve soylular ile geriye kalan çalışan, üreten, savaşan sıradan halk sistemi Demokrasi ve Özgürlükler maskesi altında aynen devam ediyor. Hepinize geçmiş olsun.
    Cevapla
  • yatırım= HARCAMA 2 yıl önce Şikayet Et
    Yatırım ne demek harcama demek. Vergileri harcıyoruz harcıyoruz sonra Türkiye çok harcadı kasası boş olmalı diye spekler TLye saldırınca halkın geliri 14 bin dolardan yıllık 6 bin dolara kadar düşüyor. Her büyük sözde büyüme sonrası saldırıyorlar. Harcamakla büyüme olmaz. KAZANMAKLA büyüme olur. Türkiye'nin GLOBAL PAZAR PAYI neydi ne oldu komple İHRACATTA KARI neydi ne oldu önemli olan o bu büyüme rakamları vergileri biriktirmek yerine her kuruşunu harcama temelli olduğu için aldatıcı. Halk fakirleşirken büyüme oluyorsa bu sahte büyümedir.
    Cevapla
  • Hamza 2 yıl önce Şikayet Et
    Masa başı verilerle büyüyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle