Bakan Bilgin'den son dakika 3600 ek gösterge açıklaması

Binlerce memur ve memur emeklisini yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge konusunda Bakan Bilgin'den son dakika açıklaması geldi. Bakan Bilgin, 3600 ek gösterge çalışmasının tamamlanacağını duyurdu.

GİRİŞ 23.08.2021 16:16 GÜNCELLEME 23.08.2021 16:46
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin sonucunu açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 3600 ek gösterge konusunda da son durumu açıkladı.

3600 EK GÖSTERGE SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Bakan Bilgin milyonlarca memurun beklediği 3600 ek göstergeyle ilgili ise,  "Bu sözleşme kapsamında 3600 ek gösterge çalışması tamamlanacaktır. O kanun gerektiren bir şeydir. Biz çalışmamızı yaptıktan sonra TBMM inisiyatifindedir." şeklinde konuştu

SON DAKİKA! EMEKLİ MAAŞLARI DA ZAMLANACAK

Ek gösterge artışı maaşları, emekli ikramiyesini ve emekli maaşını artıracak. Emeklilerin dul ve yetimleri de imkândan yararlanacak ve geçmişte emekli olan ve bundan sonra emekli olacak memurların maaşları artacak. Ancak gösterge durumuna göre memurdan memura farklılık gösterecek. Eğer düzenleme yapılırsa ikramiye ve maaşlara yüzde 20 oranında artış olarak yansıması bekleniyor. Gösterge artışı emekli ikramiyelerinde de 17 bin ila 27 bin lira arasında artış yaratacak. Şunu da belirtelim, ek göstergenin 3000’den 3600’e çıkması ile emeklilik kesintisinden dolayı maaşlarda bir azalma yaşanacak olsa

3600 EK GÖSTERGEDE SON DAKİKA: 30 BİN TL'Yİ BULAN ARTIŞ OLACAK

Düzenlemeden yaklaşık 1.8 milyon memurun yararlanması bekleniyor. Düzenleme ile memurların ek gösterge cetvelinin yeniden belirlenmesi öngörülüyor. Ek göstergenin 2200'den 3600'e çıkmasıyla birlikte 25 yıl hizmeti bulunan öğretmen, din görevlisi, hemşire, polis, idarecilerin ikramiyeleri yaklaşık 30-35 bin lira artacak. Daha önce yapılan çalışmalarda düzenlemenin meslek gruplarına göre farlılık göstermeden bu grupları kapsayacak bir düzenleme yapılarak ek göstergenin yükseltilmesi yönünde olmuştu. Böylece memurların ek gösterge cetveli yeniden belirlenecek.

YORUMLAR 47
  • Bizden biri 2 yıl önce Şikayet Et
    Kamuda ayrım yapmadan 4 yıllık Üniversite mezunu bütün memurlara verilmeli. Adalet diyerek devletimizin başına geldik. Bir kısım memura ver diğerlerine verme. Bunu soranlara izah edemiyoruz. İnşallah 4 yıllık Üniversite mezunu bütün memurları kapsar.
    Cevapla
  • Fehmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimseye 3600 verilmesin her memur nasıl fazla çalıştığında mesai ücretini alıyorsa polisede fazla mesai ücretini saat üzerinden hesaplanıp verilmeli örn. 500 tl fazla mesai ücreti verdim diye 365gun gece gündüz calistirilmamali saat olarak verilmeli diğer memurlar gibi bu daha hakkaniyetli 3600 emekli olacağa fayda sağlar
    Cevapla
  • Can Polat 2 yıl önce Şikayet Et
    Fakülte mezunu tum memurları kapsamali, kapsasa bile ilkogretim mezunu kamu iscisi kadar ne maas nede ikramiye alamiyor.
    Cevapla
  • akıncı 2 yıl önce Şikayet Et
    asgari ücretliye de verilecekmi 3600 tl acaba yoksa saedece memuramı 2850 tl ile geçinilmiyor
    Cevapla
  • Musti 2 yıl önce Şikayet Et
    3600 tl nereden çıktı beyim?
    Cevapla
  • el_turco 2 yıl önce Şikayet Et
    ne yiyip ne içiyorsunuz gercekten anlamak imkansız
    Cevapla
  • engin kaya 2 yıl önce Şikayet Et
    100 günlük eylem planında vardı hala çalışma yapılacak deniyor yalanlarla bu işler yürümez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle