ASELSAN yaptı! Artık kesintisiz konuşulacak

ASELSAN, Mobil Muhabere Aracı ile Emniyet Genel Müdürlüğünün afet ve acil durumlarda kesintisiz telsiz iletişimini sağlayacak.

GİRİŞ 23.08.2021 12:56 GÜNCELLEME 23.08.2021 16:01
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, şirketin, emniyet birimlerinin haberleşme ihtiyacı için ürettiği çözümlere bir yenisi eklendi.

Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda afet ve acil durumlarda kesintisiz telsiz iletişiminin sağlanabilmesi amacıyla Mobil Haberleşme Aracı geliştirildi. Araç, 15'inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF 2021) tanıtıldı.

Yerlilik oranı yüzde 70 seviyesinde bulunan araç, uydu üzerinden PolNet altyapısına ve 24 ildeki Kriptolu Milli DMR Sayısal Telsiz Sistemleri’ne entegre olarak telsiz görüşmesi ve veri iletimi sağlayabiliyor. İstanbul’dan Ankara sistemine entegre olarak başkentteki haberleşmeye dahil olabiliyor.

15-30 KİLOMETRE ÇAPINDA ALANDA ETKİLİ

Araç, üzerindeki analog ve kriptolu sayısal telsiz tekrarlayıcıları ile araç çevresinde 15-30 kilometre çapındaki alanda telsiz haberleşmesi imkanı sağlayabiliyor.

Mobil Muhabere Aracı, uydu üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğü merkez santral sistemlerine entegre olarak her yöne telefon haberleşmesi imkanı sunabiliyor.

GSM hatları üzerinden PolNet entegrasyonu yapılarak veri iletişimi gerçekleştirilebiliyor.

Araç içinde bulunan sistemler sayesinde uydu telefonu haberleşmesi, kapsama alanı dahilindeki telsiz cihazlarının yönetimi, Coğrafi Analiz Sistemi üzerinden telsizlerin konumlarının izlenmesi mümkün oluyor.

OLASI DEPREMDE KESİNTİSİZ HABERLEŞME

Mobil Muharebe Aracı’nda yer alan 11 metre yükseltilebilir elektrikli kumanda mekanizması ile açılabilir 2 anten kulesi sayesinde kapsama alanı artırılabiliyor.

Araç, üzerindeki jeneratör sayesinde dışarıdan enerji almadan 24 saat görev yapabiliyor.

İstanbul’da yaşanan bir deprem senaryosunda Mobil Muharebe Aracı, herhangi bir sistemin devre dışı kalması halinde o sistemin yerini alabilecek, mevcut sistemlere entegrasyonun yanı sıra sadece kendisi bir sistem olarak haberleşmeyi devam ettirebilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Mehmet Kuşcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir sistem. Tebrik ederiz. İlk yatırım maliyetinden başka herhangi bir maliyeti olmayan telsiz haberleşmesinin kesintisiz iletişim açısından ne kadar önemli olduğunu gösteren bir çalışma. Olağanüstü durumlarda bir telsiziniz ve bataryanız varsa mutlaka birileriyle iletişim kurabilirsiniz. Bunun yolu da Amatör Telsizcilik Belgesi almaktan geçiyor. Ülkemizdeki gençlerin bu tür hobilere yönlendirilmesi gerekiyor. Saygılarımla.
    Cevapla
  • Uydu telefonu? 2 yıl önce Şikayet Et
    Telsiz de çok fena değil ama sadece telsizi olanlarla konuşabilirsin ve çok hantal. Cep telefonu kadar ufak dokunmatik çift SIMli uydu telefonları var. Kuzey Irakta 200 km içerdesin ve etrafta haberleşme rölesi ve GSM şebekesi de yok. Napacaksın? 4-5 farklı ülkenin uydu telefonu sistemi var mesela thuraya arap bedevilerinin bildiğin. Sadece 2 uydu ama amerika hariç tüm dünyada herkesle konuşabiliyorsun dağın başında olsan bile o 2 uydu yetiyor . Aylık abonelik 30 dolar dakikası 1 dolar kritik zaman için zaten aranma bedava. Veri iletimli IP versiyonu bile var. Bunu niye bizim uydularımız yapamıyor. Kaç tane uydu attık niye uydu telefonu olarak ta kullanılamıyor bu gibi durumlarda?
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Başımızda Başkan Erdoğan Olursa Üstesinden Geleyemiyeceğimiz Hiçbir İşyoktur Allahın İzniyle
    Cevapla
  • Karakartal 2 yıl önce Şikayet Et
    Keşke sağında solunda olanlarda onun kadar çalışkan ve vatansever olsa. Yanındakiler ve kralcılar Reisin kuyusunu kazıyor yazık.
    Cevapla
  • muhammet beyazal 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu araç çoğaltılıp ağlarla örülmeli.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    mevcut gsm baz istasyonları mutlaka ücretsiz kiralanması uygun olacak enerji parasına destek versin yeter
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle