Kredi kartları 2024'ten itibaren değişecek

Kredi kartlarında köklü değişikliğe gidiliyor. 2024'ten itibaren manyetik kartların kullanımını sonlandırıyor. Sonraki 10 yıl içerisinde bu kartların yerini çipli ve biyometrik kartlara yerini bırakacağı tahmin ediliyor.

Kredi kartları 2024'ten itibaren değişecek
Kredi kartları 2024'ten itibaren değişecek
GİRİŞ 18.08.2021 10:46 GÜNCELLEME 18.08.2021 10:50
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Kredi kartlarında köklü değişikliğe gidiliyor. Dünyanın önde gelen kredi kartı üreticilerinden Mastercard 2024'ten itibaren kartlardaki manyetik şeritleri kaldıracağını duyurdu.

Uygulama ilk olarak Avrupa'da başlayacak. Takvimler 2033'ü gösterdiğinde dünya genelinde manyetik kartların kullanımı sonlandırılacak. Manyetik şeritler, dolandırıcılığa imkan verdiği için uzun süredir güvenli görülmüyordu.

Manyetik kartların yerine ise çipli ve biyometrik kartlar gelecek. Biyometrik kartların parmak izi kullanacağı belirtildi. Manyetik şeritli kartlar , IBM tarafından 1960'lı yıllarda CIA için geliştirilmişti.

IBM mühendisi Forrest Parry manyetik şerite yerleştirilen bilgiyi plastik kartla kullanmak istiyordu. Ancak Parry uzun süre plastikle manyetik şeridi birleştirmeyi başaramadı. Daha sonra karısı Dorothea Parry, ütüyle iki parçayı birleştirmeyi teklif etti. Bu yöntem başarılı oldu.

Pandemi temassız ödemeye olan talebi artırdı. Hem kartlar hem akıllı cihazlarla yapılan temassız ödemeler artış gösterdi.

YORUMLAR 25
  • Fatih Kara 2 yıl önce Şikayet Et
    Halen benim yaptığım harcamdan Master Card veya Visa para kazanıyor. Türkiye içinde geçerli bir kart oluşturmanın zamanı geldi geçti.
    Cevapla
  • Burhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Troy var
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Troy var
    Cevapla
  • Serhat 2 yıl önce Şikayet Et
    Söyle diyelim vücuduna salinan cipleri aktif etmek icin. Kisisel anahtarlar hazirlaniyor.
    Cevapla
  • Coşkun 2 yıl önce Şikayet Et
    Fatih ; içatlar hayal ile başlar 90 öncesi filmlerde önüne geldiğinde açılan kapılar vardı fotoselli kapılar o zaman böyle bir şeyin olacağını düşünmedik.
    Cevapla
  • Baybars 2 yıl önce Şikayet Et
    Az film izle ..
    Cevapla
  • fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Arızaya bak ya. he aşı ile cip saldılar damarlarımıza!! hayalci veled her duyduğuna inanma !
    Cevapla
  • erdi 2 yıl önce Şikayet Et
    maksat parmak izlerini almak olmasın
    Cevapla
  • Şaşkın 2 yıl önce Şikayet Et
    Kafirler, plastik kart ve alış-veriş kağıtlarının komisyon harcıyla dünyayı sömürüyor. Siz de reklamını yapıyorsunuz. Paranın canı mı çıktı.
    Cevapla
  • Hans 2 yıl önce Şikayet Et
    Kredi kartını zaten parası olana veriyonuz, parası olmayana da devlet versin ne var aradaki banka mafyası yok olsun, devletin parasını çalıştıran it sürüleri...?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle