Çipteki darboğazdan Apple’ın gözü korktu

Amerikalı teknoloji devi Apple Mac bilgisayar ve iPad tablet satışlarını etkileyen dünya genelindeki çip tedariğinde yaşanan darboğazın iPhone telefon üretimini etkilemeye başlayacağını açıkladı ve gelirlerinde daha yavaş büyüme öngördü.

Çipteki darboğazdan Apple’ın gözü korktu
Çipteki darboğazdan Apple’ın gözü korktu
GİRİŞ 29.07.2021 08:53 GÜNCELLEME 29.07.2021 08:53

Apple hisseleri, şirketin açıklamasının ardından borsa kapanışı sonrası işlemlerde yüzde 1.7 düştü. Apple’ın piyasa değeri son üç yıl içinde iki katından fazla artarak yaklaşık 2.5 trilyon dolara ulaşmıştı.

Reuters’ın haberine göre Apple, dördüncü çeyrekte gelirinin iki haneli büyüyeceğini ancak üçüncü çeyrekte yüzde 36.4 olarak açıkladığı büyümenin altında kalacağını öngördü. Apple yöneticileri aynı zamanda şirketin yakından takip edilen hizmetler biriminde de büyümenin yavaşlayacağı tahmininde bulundu.

KÂR BEKLENTİYİ AŞTI

Şirket yöneticileri, çip sıkıntılarının üçüncü çeyrekte beklenen kadar kötü olmadığını açıklasa da dördüncü çeyrekte kötüleşerek iPhone üretimini etkileyeceğini vurguladı. Apple’ın toplam hasılatı üçüncü çeyrekte iPhone satışlarından destek bularak 81.43 milyar dolar oldu. Analistlerin beklentisi 73.30 milyar dolar olacağı yönündeydi. Apple’ın kârı analistlerin beklentilerini aşarak 21.74 milyar dolar oldu.