Erdoğan’ın SGK prim müjdesi iş dünyasını sevindirdi: İstihdamı teşvik eder

İşverene, her işçi için asgari ücret üzerinden prim ve vergilerin karşılanacağı müjdesi iş dünyasını sevindirdi. İş dünyası temsilcileri, “Sanayi kentleri için büyük müjde. İstihdamımız güçlenir, Kovid-19’un etkilerinden uzaklaşmaya devam ederiz. Projeler hızlanır, maliyet düşer” dedi.

Erdoğan’ın SGK prim müjdesi iş dünyasını sevindirdi: İstihdamı teşvik eder
Erdoğan’ın SGK prim müjdesi iş dünyasını sevindirdi: İstihdamı teşvik eder
GİRİŞ 07.07.2021 08:59 GÜNCELLEME 07.07.2021 08:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Yıl sonuna kadar işe alınacak her bir işçi için, asgari ücret üzerinden ödenmesi gereken tüm SGK primlerini ve vergileri 12 ay boyunca karşılıyoruz” müjdesi, iş dünyası tarafından büyük sevinçle karşılandı. Sanayinin üretime de istihdama da ihtiyacı olduğuna işaret eden sektör temsilcileri, “Maliyetlerimizde avantaj sağlar. Sanayide istihdamı destekler” değerlendirmesi yaptı.

OLUMLU BİR DESTEK

İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Tahsin Öztiryaki, istihdama yıl sonuna kadar sağlanacak prim desteğini çok olumlu bulduklarını belirterek, “Sanayimiz yoğun çalışıyor, üretime de istihdama da ihtiyaç var. Maliyetimizde de avantaj sağlar. Sanayide istihdam sağlanması açısından faydalı. O nedenle doğru buluyorum. İstihdamı da destekleyecektir” değerlendirmesinde bulundu.

EMEK PİYASASI DENGELENİR

MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, aşılama faaliyetlerinin hız kazanmasıyla reel sektörün, normale dönüşte büyük mesafe kat ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen ilave her istihdam için SGK primi ve vergilerin 12 ay devlet tarafından karşılanacağı müjdesinin, nisanda yüzde 13,9 olan işsizliğin azalmasında önemli rol oynayacağına işaret eden Kaan, “İş ve çalışma hayatını desteklemek için atılan bütün adımların, işgücü piyasasında emek arz ve talebinin dengelenmesinde önemli olduğuna ve bu sayede Kovid-19’un neden olduğu ekonomik etkilerden hızlıca uzaklaşmaya devam edeceğimize inanıyoruz” dedi.

ÇOK YERİNDE BULUYORUZ

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Başkanı Orhan Aydın, SGK prim ve vergi müjdesini, çok yerinde bulduklarını belirterek, “Günümüz koşullarında istihdam stratejimizi yeniden belirlemeli, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve daha çok nitelikli istihdam oluşturulmasını hedeflemeliyiz” yorumunu yaptı.

PROJELER HIZLANIR

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, inşaat sektörünün, ekonomi içindeki katkısına işaret ederek, “Türkiye ekonomisi 1 birim büyürse, inşaat sektörü 1,5 - 2 birim büyür. Nitelik Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamayı memnuniyetle karşılıyoruz. Çarkların eskisi gibi dönmeye başlamasıyla birlikte, yeni projeler devreye girecek. Mevcut projeler hızlanacak, tedrici azalan istihdam yine artış gösterecektir” dedi.

KENTLER İÇİN BÜYÜK MÜJDE

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Fikret Kileci, desteğin kendilerini ziyadesiyle sevindirdiğini belirterek, şöyle devam etti: “Özellikle sanayi kentleri için büyük bir müjde. Gaziantep sanayisinde istihdam oranları çok yüksek. Bu kent sanayicisini büyük oranda rahatlatacak, zaten yüksek olan istihdamımız daha da güçlenecektir.”

YORUMLAR 1
  • buz 2 yıl önce Şikayet Et
    önce işte çalışanları çıkarırlar yenisini alıp faydalanırlar. olan işten çıkana olur.
    Cevapla