Yeni genelge yayınlandı! İçişleri Bakanlığı'ndan 'fotoğraflı kimlik' açıklaması! Zorunlu olacak

Son dakika haberi: Yeni genelge yayınlandı... İçişleri Bakanlığı, kimlik belgesiyle gerçekleştirilecek seyahatler için 'fotoğraflı' kimlik kartı şartı getirdi.

Yeni genelge yayınlandı! İçişleri Bakanlığı'ndan 'fotoğraflı kimlik' açıklaması! Zorunlu olacak
Yeni genelge yayınlandı! İçişleri Bakanlığı'ndan 'fotoğraflı kimlik' açıklaması! Zorunlu olacak
GİRİŞ 06.07.2021 14:17 GÜNCELLEME 06.07.2021 14:28
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün genelgesiyle Türkiye'den sadece kimlik belgesiyle gerçekleştirilecek seyahatlerde Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) 9303 belgesindeki standartlara uygun, "fotoğraflı" kimlik kartı şartı aranmaya başlandığı duyuruldu.

FOTOĞRAFSIZ KİMLİK KARTI NEDENİYLE MAĞDURİYET YAŞANDI

"Seyahat Belgesi Olarak Kullanılan TC Kimlik Kartları" konulu genelgede, Türkiye'den KKTC ile ikili anlaşmaların imzalandığı Moldova, Ukrayna, Gürcistan ve Azerbaycan'a, uluslararası mevzuatın öngördüğü Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) 9303 belgesindeki standartlara uygun kimlik kartları ile giriş-çıkış yapılabildiği hatırlatıldı. Son dönemde söz konusu ülkelere seyahat etmek isteyen 15 yaş altı vatandaş sayısında artış olduğuna dikkat çekilen genelgede, 15 yaş altı bireylere ait fotoğrafsız kimlik kartlarının ICAO standartlarına göre seyahat belgesi olarak geçerli olmadığı ve yolcuların mağduriyet yaşadığı kaydedildi.

"HUDUT KAPILARIMIZ TALİMATLANDIRILMIŞTIR"

Yaşanabilecek mağduriyetleri önlemek amacıyla 15 yaş altı bireyler ve ebeveynlerinin, kimlik kartını seyahat belgesi olarak kullanabilmeleri için fotoğraf zorunluluğu bulunduğu vurgulanan genelgede, "Moldova ve Ukrayna'ya çıkış yapmak üzere fotoğrafsız kimlik kartıyla hudut kapılarımıza gelen vatandaşlarımızın çıkışlarının yaptırılmaması konusunda da hudut kapılarımız talimatlandırılmıştır." denildi.

Genelgede ilgili kurumlardan Türkiye'den çıkış yapmak üzere ICAO standartlarına uygun olmayan fotoğrafsız kimlik kartlarıyla hudut kapılarına gelen yolcuların çıkış işlemlerinin yaptırılmayacağının vatandaşlara uygun şekilde duyurmaları, personelin de bu konuda bilgilendirilerek herhangi bir aksaklığa meydan vermemeleri istendi.

YORUMLAR 9
  • Mgl 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanya yeni dogan cocuklar da dahil 18 yaş altı için pasaport veriliyor ,resim zorunlu bebek olmasına ragmen,her 5 yılda bir yeni pasaport yeni çekilmiş resim ile veriliyor,zaten 18 yaş üstü 10 senede bir kimlik kartları degişiyor ve yeni kimlikler yeni çekilmiş resimle veriliyor...
    Cevapla
  • Nüfus personeli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizdede aynı
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimliğin bir tarafına HES kodu yazılsında insanlara HES kodu sorma çilesi bitsin. HES kodunu bilmeyen ihtiyari otobüsten bankadan meskiden atacak kadar insanlığımızı unuttuk.
    Cevapla
  • cahal 2 yıl önce Şikayet Et
    hes kodu ne
    Cevapla
  • Birol 2 yıl önce Şikayet Et
    İhtiyar in alnında yazıyor mu Corona yoktur diye.
    Cevapla
  • Cenk 2 yıl önce Şikayet Et
    Yurt içinde olmali
    Cevapla
  • Demir 2 yıl önce Şikayet Et
    Olur 2 yilda bir coxuklar icin foto cekelim hizli buyuyolar yazik degilmi harcanan paraya sonucta bedava yapilmiyo
    Cevapla
  • Yayda 2 yıl önce Şikayet Et
    Valla bunu iyi düşunmuşsunuz çocuklarin resmi kimlikte bulunursa çocuk kaçakçiliği yapan yabancilarinda işi zorlaşmiş olur ellerinize sağlik
    Cevapla
  • Cihan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunu yıllardır Gürcistan dahil tüm ülkeler istiyor yeni doğan bebek dahi olsa bizde haber geç yapılıyor sadece
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle