Türkiye Rusları şaşkına çevirdi

Rus heyeti, Türkiye’de kendilerine verilen seyahat programının dışına çıkarak, gelişigüzel hareket etti. Denetimlerini rastgele gittiği otellerde gerçekleştirdiler. Türkiye ise aldığı üst düzey tedbirler ile Rusları şaşkına uğrattı.

GİRİŞ 21.06.2021 06:54 GÜNCELLEME 21.06.2021 10:03
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Türkiye’ye en fazla turist gönderen ülke olan Rusya, seyahat kısıtlamasını geçtiğimiz günlerde kaldırmıştı. Rus turist akını yarın başlıyor. Turizm sektöründe büyük sevinçle karşılanan karar öncesi enteresan gelişmeler yaşandı. Rusya’nın, Türkiye’deki sağlık şartlarını incelemek üzere gönderdiği ve 5 profesör ile 4 devlet görevlisinden oluşan ekip, geldikten sonra kendilerine verilen seyahat programına uymayarak spontane hareket etti. Âdeta ‘Rus ruleti’ oynayan heyet, daha önceden belirlenmiş olan otel programını değiştirdi ve kendi belirledikleri tesislere gideceklerini belirtti. Rus heyetin program dışına çıkmak istemesi, Türk yetkililer tarafından memnuniyetle karşılandı. Yetkililer, heyetin amacının "program dışındaki otellerde de güvenlik tedbirlerinin alınıp alınmadığını öğrenmek" olduğunu ifade etti.
 

Rus turistlerden Türkiye turlarına yoğun talepRus turistlerden Türkiye turlarına yoğun talep


DÖNMEDEN ONAY ÇIKTI

Sektör yetkilileri "Bunu İspanya veya İtalya’ya yapamazsınız. Belli kurallar dâhilinde hareket etmeniz gerekecektir. Ancak biz ülkemize güveniyoruz. İstedikleri oteli ve destinasyonu gezebilirler ve öyle de oldu. Biz bu tedbirleri Rusya için almadık, 1,5 yıldır çalışıyoruz. Ülkemizin her noktası sağlıklı ve güveniyoruz” diye açıklama yaptı. Rus heyet de kendi belirledikleri otellerde denetimleri yaptıktan sonra, mevcut programa devam ederek, tüm temaslarını tamamladı. Yalnızca sağlık tedbirlerini değil, kullanılan dezenfektanların içeriğinden maske markalarının üretim yerlerine kadar birçok konuyu detaylı incelediler. Heyet, Türkiye'deki tedbirlerden memnun kalınca, Rusya'ya dönmeden onay kararını verdi.

KREMLİN'E TEPKİ VAR

Türkiye’ye uçuş yasağının kaldırılması Rusya’da sevinçle karşılanırken, sosyal medyada bazı tepkilere de sebep oldu. Rus halkı, hükûmeti, geç aldığı kararla ilgili eleştirirken; Türkiye açılmayacak diye farklı ülkelerden tatil aldıklarını ve bu tatil programlarının iptali için kolaylık sağlaması gerektiğini savundu. Yapılan paylaşımlarda "Karadeniz kıyılarına tur satın aldık. Hem de fahiş fiyatla. Şimdi ne onu iade etme şansımız var ne de Türkiye'ye gitme... Bu kadar talihsizlik olmaz" denildi. Bazı yorumlarda ise "Karadeniz kıyılarında fiyatlar Türkiye'nin iki katını bulmuştu. Son yaşanan yağmurlarla her yeri su bastı ve insanların tatili zehir oldu" ifadeleri yer aldı.

TELEFONLAR KİLİTLENDİ

Rusya'nın büyük acentelerinden Level Travel; yasağın kaldırılması ile Türkiye'ye ilginin yedi kat arttığını açıkladı. Çağrı merkezi telefonları kilitlendi. Türkiye'ye bir haftalık, iki kişilik tur için en düşük fiyat 27 bin rubleden (yaklaşık 3.250 TL) başlıyor. Bu fiyata uçak, üç yıldızlı otelde kahvaltılı konaklama, transfer ve sağlık sigortası dâhil... Bu paket 4 yıldızlı bir otelde 33 bin ruble (yaklaşıl 3.965 TL), 5 yıldızlı her şey dahil otelde 42 bin rubleden (yaklaşık 5.050 TL) başlıyor.

ALMANLAR DA AKIN EDECEK

Alman turizm devi TUI, yaz rezervasyonlarının haftalık bazda 2019'un aynı dönemini aştığını belirtti. En çok tercih edilen destinasyonların Türkiye, İspanya ve Yunanistan olduğunu kaydeden TUI Başkanı Marek Andryszak "Tam kapasiteye ulaştık. Tüketici iyimserliği artıyor" ifadelerini kullandı. Almanya’nın ardından Fransa da Türkiye’yi kırmızı listeden çıkardığı açıklamıştı. Bu pozitif gelişmelerle birlikte 30 milyon yabancı turist hedefine ulaşılacağı belirtiliyor. 

YATIRIMLAR YÜKSELİŞTE

Türkiye’de konaklama sektörü 2021'in 4 aylık döneminde 1,1 milyar TL bütçeli 57 otel yatırımı için teşvik aldı. Bunlardan 37 adedi yeni otel olacak. 20 tesis de yenileme yapacak. Öte yandan Accor Grubu Bodrum’da 35 milyon dolar yatırım yapacağını, 2023'e kadar Türkiye’de 15 otel açılacağı açıkladı. Antalya Göynük’te inşa edilen NG Phaselis Bay Otel için de 1,5 milyar TL yatırım yapıldı. Kilit Grup da 21’inci otelini 1 milyar TL’lik yatırımla Antalya’ya açacak.

Türkiye

YORUMLAR 40
  • hiya 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben antalyaya gidip tatişl yapsam 12 in tl . onun icin rusyaya gidiyorum ordan antalyaya 3.200 tl her şey dahil daha ucuz a geliyor
    Cevapla
  • kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    ulan arkadaş kala kala rus turistlere kaldık ekonomi için rus turistlerden medet umuyoz işe bak
    Cevapla
  • Turizm işçisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Memursunuz sanırım siz
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Heriflerin beş kuruş etmeyen rublesine kaldık iyi mi ?
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    bu ne biçim iş kendi insanlarımıza 3 ,4,5 kat fiyat biçilirken Ruslara her şey dahil.3000 tl
    Cevapla
  • Halil 2 yıl önce Şikayet Et
    Muhafazakarlarda Bu fakir edebiyatı ne zaman bitecek. Sogan patates biber miş. Allah tan kork. 30 yil sigortalı çalıştıktan sonra alacagi emekli ikramiyesi ile ev alma hayali kuran insan grubu vardı 2000lerde. Simdi 20 yasindakilerin ellerinde araba, babalarinin mallarını yemekle övünüyor ve akıl iddaasindalar. Turizm meselesini savunmuyorum. Ama nankörlüğe alet edilmesi de ayrica bir garabet
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Normal be Ahmet, senin sogan,patates, biber akacak gücün yokken TATIL senin neyine
    Cevapla
  • özel harekat polisi 2 yıl önce Şikayet Et
    bıze avrupalı, geldıgı zaman ulkeye yuklu dovız sokacak turıst lazım.Ruslar adam akıllı para harcamıyor ki.
    Cevapla
  • korkut atlı 2 yıl önce Şikayet Et
    özellikle ruslar gelsin diye çok bekleyen var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle