2 hafta bekletip sonra satıyorlar! Hasat başladı, talep yağıyor

Gaziantep'te, kış yemeklerinin olmazsa olmazı kurutulmuş sebzenin sezonu başladı.

2 hafta bekletip sonra satıyorlar! Hasat başladı, talep yağıyor
2 hafta bekletip sonra satıyorlar! Hasat başladı, talep yağıyor
GİRİŞ 15.06.2021 09:32 GÜNCELLEME 15.06.2021 11:59
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İçlerinin oyulmasıyla temizlendikten sonra iplere dizilerek, hazırlanan tahta iskeleler üzerinde, sıcak havada 2 hafta kurumaya bırakılıp, tüketime hazır hale getirilen biber, patlıcan ve kabak kuruları, yurt içine ve dışına satılıyor.

Türkiye'nin birçok yöresine kurutulmuş biber, kabak ve patlıcan sevkiyatının yapıldığı kentte, evlerin kapı önlerinde ya da bahçelerinde biber, kabak ve patlıcanlar, kurutmalık yapılmak üzere hazırlanıyor. Sıcak havada temizlenip, yıkandıktan sonra iplere dizilerek, kurutulan sebzeler, yurt içine ve gurbetçilerin yaşadığı ülkelere gönderiliyor. 



Gaziantep'te kurutmalık sezonunun başladığını ve nem olamamasıyla kurutmalıkların lezzetli olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediyesi Tarım Şube Müdürü Yusuf Yılmaz, "Kurutmalıklar tarlada hasat edildikten sonra oyulma işlemi yapılır. Daha sonra iplere dizilir. İplere dizilen kurutmalıklar yüksek sıcaklıkta asılıyor ve yaklaşık 10 gün kurutulma işlemi yapılıyor. Kurutmalıkların güzel olmasının sebebini topraktan, tarihten ve güneşten gelen lezzet olarak adlandırıyoruz. Burada nem olamamasından dolayı kurutmalıklarımızın lezzetli ve güzel olmasını sağlıyor. Dolmalık biber, patlıcan, bamya ve kabak kurutmalıklarını burada hazırlayarak yurt içine ve yurt dışına gönderiyoruz" dedi.

YORUMLAR 2
  • Bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Sezon dışı çıkan taze kabak, patlıcanda hiçbir lezzet yok lastik gibi oluyor. Ama mevsiminde çıkan sebzenin kurusu bile çok daha leziz
    Cevapla
  • Hayrettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun hepinizden inşallah el emeği göz nuru ile birlikte inşallah nice bereketli kazançlar dilerim Allah yar ve yardımcınız olsun hepinizden duacıyız
    Cevapla