Son dakika: Tanesi 12 milyon dolardı, Türkiye 250 bin dolara yerlisini üretti!

Keban Hidroelektrik Santralindeki (HES) her biri 12 milyon dolara ithal edilen jeneratörlerden 3'ü Türkiye'de 250 bin dolara yerli olarak üretildi.

Son dakika: Tanesi 12 milyon dolardı, Türkiye 250 bin dolara yerlisini üretti!
Son dakika: Tanesi 12 milyon dolardı, Türkiye 250 bin dolara yerlisini üretti!
GİRİŞ 14.06.2021 05:55 GÜNCELLEME 14.06.2021 06:19
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

Yerli enerji ve yerli teknoloji adımlarına bir yenisi daha eklendi. Türkiye’nin en büyüklerinden olan Keban Hidroelektrik Santralinde (HES) üçüncü yerli jeneratör devreye girdi. Türk mühendislerin yerli imkânlarla ürettiği jeneratörler, Keban’da elektrik üretimine başladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) tarafından üç yıldır sürdürülen projeyle, Keban HES’teki 8 jeneratörden 3’ü yerlileşti. Her biri 12 milyon dolara ithal edilen jeneratörler, yerli imkânlarla 250 bin dolara üretildi. Yüksek teknolojiye sahip yerli jeneratörlerle verimlilikte de ünite başına yüzde 10’lara varan artış yaşandı.

Devreye alınan üçüncü jeneratörün kapasitesi 150 'megawatt'tan 175'e yükseldi. Böylece daha ucuza daha fazla elektrik üretim potansiyeli de ortaya çıktı. EÜAŞ tarafından işletilen santrallerdeki yerlileştirme tamamlandığında, toplam 180 megawatt kapasite artışı hedefleniyor. Başka hidroelektrik santrallerindeki jeneratörlerin de tıpkı Keban'daki gibi yerli üretim olması için çalışmalar sürüyor.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 105
  • Caner 2 yıl önce Şikayet Et
    Buda bisei 20 yıldır iktidardalar ama bir sünger heykeli çekirdek citleyen eşek yapamadilar CHP'li belediyeler iki yıl yoğun bir çalışma sonucu bunları yapma başarısı elde ettiler
    Cevapla
  • zafer42 2 yıl önce Şikayet Et
    hersey bu Hükümetin sayesinde,Allah Basimizdan Eksik etmesim Amin
    Cevapla
  • Kelo 2 yıl önce Şikayet Et
    Butun baraj yapilan ulkelere ihrac din! Super para turkiye icin
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    yillarca heykel yapmak yerine buna kafa yormus olsak idi simdi super guc idik kac milyar jeykel yaptik bazen insan merak ediyor bunlar nerde ne oldu diye
    Cevapla
  • Ofi dema 2 yıl önce Şikayet Et
    12 milyonun 1 jeneratöre diğeri şeref yoksunu hırsızlara giderdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle