Komşuda Bayraktar TB2 korkusu: Ucuz ve ölümcül

Suriye, Libya ve Azerbaycan'da kullanılan başarılı Türk SİHA'ları dünya gündeminde konuşulmaya, birçok ülkeye de endişe vermeye devam ediyor. Bayraktar TB2 son olarak Yunan basınında "Ucuz ve ölümcül" olarak nitelendirildi.

GİRİŞ 07.06.2021 14:03 GÜNCELLEME 07.06.2021 15:05
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin savunma sanayindeki başarısı dünyada gündem olmaya devam ediyor. Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Bayraktar TB2, halihazırda Katar, Libya, Ukrayna ve Azerbaycan tarafından kullanılıyor. Son olarak Polonya, SİHA'lardan 24 adet satın almak için Ankara ile anlaşma imzaladı.

Gelişmeler üzerine Yunan basınında, insansız hava araçlarında yükselen güç Türkiye'ye ilişkin "Türkiye'nin ucuz İHA'ları sessiz ölüm makineleri: Yunanistan risk altında mı?" başlıklı bir haber yer aldı.

Türkiye'ye gelip SİHA'ları yakından incelediTürkiye'ye gelip SİHA'ları yakından inceledi

"YUNANİSTAN'A KARŞI KULLANILIR MI?" ENDİŞESİ

National Herald'ın haberinde, Bayraktar TB2'lerin Yunanistan'a karşı kullanılıp kullanılmayacağına dair bir belirtinin bulunmadığı ifade edilerek, "Ancak SİHA'lar; Azerbaycan, onları Ermeni güçlerini yok etmek ve Dağlık Karabağ'ın kayıp bölgelerini geri almak için kullandığında olduğu gibi kesin avantaj sağlayan kritik bir eşik." ifadesine yer verildi.

Haberde; tankları, roketatarları, hava savunma sistemlerini ve radarları yok ettiği anımsatılan SİHA'ların Türkiye'de üretildiği belirtilerek, insansız araçlar için "Ucuz ve ölümcül" tanımlaması yapıldı.

SİHA'ların ardından bu sefer de ULAQ ABD basınındaSİHA'ların ardından bu sefer de ULAQ ABD basınında

Bayraktar TB2'nin diğer ülkelerin ordularına satışının yapıldığı hatırlatılan haberde, "Bu teknolojinin NATO'nun altını oyup oymayacağına dair endişeler var." denildi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 60
  • Kardeş 2 yıl önce Şikayet Et
    Maaşaallah deyin nazar değecek
    Cevapla
  • Destur 2 yıl önce Şikayet Et
    bizim avcılar bile size ywter yunan dilorler
    Cevapla
  • Fehmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Onlar pahalı sistemler kursun biz ucuz ama ölümcül
    Cevapla
  • süleyman 2 yıl önce Şikayet Et
    yunanlılara bomba atmaya değmez. zaten onlar korkudan kendilerini bitiriyorlar.
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yok kullanmayacağız ,size porselen tabak atarız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle