Merkez Bankası'ndan kripto para tespiti! Süreç başladı

Kripto paranın dolandırıcılık ve suistimale açık olması vatandaşa büyük kayıplar yaşattı. Kripto varlıklar için rapor yazan Merkez Bankası, kripto para için “asli değeri yok ve değeri çok oynak” ifadesinde bulundu.

Merkez Bankası'ndan kripto para tespiti! Süreç başladı
Merkez Bankası'ndan kripto para tespiti! Süreç başladı
GİRİŞ 01.06.2021 14:03 GÜNCELLEME 01.06.2021 14:03
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye’de para ve kur politikalarının yönetiminden sorumlu Merkez Bankası, dünyadaki paranın geleceğinde belirleyici olacağı gözüyle bakılan kripto para hakkında rapor hazırladı. Raporda Kripto para için; “asli değeri yok ve çok oynaktır” ifadesi kullandı.

Dünyada 370’ten fazla kripto varlık borsası bulunuyor. Bunların büyük bir kısmı güvenilirlik açısından şaibeli. Bu nedenle hesap değer birimi veya değişim aracı olarak kripto paranın kullanımı değer kaybına yol açıyor.

KRİPTO PARA'DA VATANDAŞ BÜYÜK ZARARDA

Hizmet sağlayıcılarının şaibeleri yüzünden kişiler dolandırıcılık ve suiistimallerle de karşılaşarak büyük maddi kayıplar yaşıyor.

Kripto varlık sistemlerine ilişkin Türkiye’de Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinesinde çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışmalar sonucunda yasal düzenlemelerin ortaya çıkacağı öngörülüyor.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI SÜRECİ BAŞLATTI

Merkez Bankası görev ve sorumluluk alanı kapsamında dağıtık defter teknolojisi de dâhil olmak üzere finansal teknolojiler konusundaki gelişmeleri yakından takip ediyor.

Kripto varlık alım satım platformları da dahil olmak üzere kripto varlıklara ilişkin düzenlemenin önümüzdeki süreçte şekillenmesi bekleniyor. Böylece oraya çıkacak olan yasal mevzuatla vatandaşların büyük maddi kayıplar yaşaması önlenecek.

YORUMLAR 5
  • numan 2 yıl önce Şikayet Et
    bilgisayar ve telefon oyunlarından gerçek hayata. bakınız çiftlikbank bakınız bitcoin. dünya hayatı oyun ve eğlenceden ibaret yaşıyoruz.
    Cevapla
  • battal 2 yıl önce Şikayet Et
    vatandaşa zarar yaşatmışmış. ya kardeşim bu bir yatırımdır. yatırımını yaparsın beklersin. ha bist ha kripto. zarar etmek te kâr etmekte kişilerin elinde. düşüyor diye panik yapar satarsan zarar edersin tabi. saçma sapan bir açıklama olmuş.
    Cevapla
  • Selçuklu 2 yıl önce Şikayet Et
    Yatırımcı zararı; vergi levhası verdiği, ticari sicil no verdiği, öyle bir şirket açıp insanların yatırım yapmasında sıkıntı yok dediği kripto borsaların pılını pırtını toplayıp çekip gitmesinden dolayı yaptı.. Kendileri suçsuz yatırımcı suçlu bu konuda.. Yakalanması an meselesi olan kişi 45 gündür hala yakalanamadı.. Ya da yakalanmak istenmiyor!. Birde üstüne gizlilik yasağı koymuşlar!.
    Cevapla
  • MUHAMMET R ARSLAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Asli değeri madencilerin ödediği elektrik faturası.Enerjiden daha güzel değer belirleyici ne?O zaman ham petrolda sanal mı?Bana hiç bedava benzin veren pompacı görmedim de.
    Cevapla
  • Serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    Kripto paradan önce borsaya sahip çıksın millet perişan oldu küçük yatırımcının parası tamamen kayboldu borsada bu en azından 2 3 ay sonra iyi kötü çıkıyor 4%1 zararla çıkıyorsun borsa öylemi 240 TL ye aldığım kağıt 70 TL ye düştü ve tamamen kapanan kağıtlar var millet perişan merkez bankası işini yap BİST E sahip çık
    Cevapla