Erdoğan açacak! Bakan Kurum Ankara Millet Bahçesi için tarihi duyurdu

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi projesinde sona yaklaşıldı. Şehrin merkezinde yapımı devam eden, yeşiliyle ve sosyal donatıları ile Ankara için cazibe merkezi olacak AKM Millet Bahçesi 30 Ağustos’ta Ankaralılarla buluşacak.

GİRİŞ 09.05.2021 14:28 GÜNCELLEME 09.05.2021 14:33
Bu Habere 133 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AKM Millet bahçesinde devam eden çalışmaları inceledi, yetkililerden son durum hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı millet bahçeleri projeleri kapsamında 81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefiyle çalışmaların yürütüldüğünü dile getiren Bakan Kurum, “Türkiye genelinde 318 millet bahçesi yapıyoruz. Bu millet bahçelerinden 57’sinin yapımını tamamladık, 80 millet bahçemizin yapımı devam ediyor. 21 tanesi de ihale aşamasında” dedi.

AKM Millet Bahçesi ile ilgili de bilgi veren Bakan Kurum, “Millet bahçemizi yüzde 86 oranında tamamladık. Şu an çevre düzenlemesi çalışmalarını yapıyoruz. 760 bin metrekarelik bir alanda çalışmalarını yürüttüğümüz millet bahçemiz Ankara’mızın çok önemli tarihi, kültürel ve yeşil aksını oluşturacak” dedi.

Ankara'nın hem güneyinde hem de kuzeyinde iki ekolojik koridor oluşturduklarını belirten Bakan Kurum, AKM Millet bahçesinin de bu iki koridoru birbirine bağlayacağını ifade etti.

Kurum, AKM Millet bahçesinin yapımında sona geldiklerini belirterek, 30 Ağustos’ta Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Millet Bahçemizin açılışını yapacağız” dedi.

AKM MİLLET BAHÇESİ DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK 

AKM Millet Bahçesi’nde millet kıraathanesi, 1200 kişilik cami, sanat atölyeleri, kır lokantası, çayhane, pazar yeri, tohum merkezi, çocuk kulübü, sağlık merkezi, binicilik merkezi gibi sosyal alanlar da bulunacak.

Türkiye’de ilk kez bir millet bahçesinin içinden tramvay geçecek. 6 duraklı tramvay hattı, 3 kilometre uzunluğunda olacak. Tamamen yerin altına inşa edilen 1136 araç kapasiteli otopark ile park sorunu yaşanmayacak. Otoparkın üzeri de yeşil alan olarak tasarlandı.

AKM Millet bahçesinde 5.000 kişilik konferans salonu, sergilerin yapılacağı fuaye alanlarının olduğu çok amaçlı bir kültür merkezi yapılıyor. Tarihi gün ve bayramlara ev sahipliği yapan ve güçlendirilerek korunan tören alanında yine etkinlikler düzenlenecek.

AKM MİLLET BAHÇESİNDE ANKARA NEFES ALACAK

AKM Millet bahçesinin yaklaşık yüzde 90’ını açık ve yeşil alan oluşturuyor. Millet Bahçesinde 58 türden yaklaşık 9000 ağaç, 63 türden 190 bin çalı, 6 türden 5 bin 300 su bitkisi, 20 türden 1480 çiçek bulunacak.  

Millet Bahçesi’nde yer alan kütüphanenin üzerinde yeşil bir köprü oluşturuldu. Bu alanda da çimlerin üzerinde oturulabilecek, çeşitli etkinlikler düzenlenebilecek.

7 gün 24 saat işleyen Ankara’ya nefes aldıracak AKM Millet Bahçesi ayrıca deprem toplanma alanı olarak da kullanılabilecek.

YORUMLAR 133
  • bilo 2 yıl önce Şikayet Et
    ankaralilara fazla baska yerlere yapon
    Cevapla
  • Akleden 2 yıl önce Şikayet Et
    Güzel işler yapılıyor lakin üretime dönük istihdamı artıracak projelere ağırlık verilmesi lazım. Milletin önemli bir kısmı zaten ya yatıyor ya oturuyor bu ülkenin çalışmaya ihtiyacı var.
    Cevapla
  • Bizbize 2 yıl önce Şikayet Et
    Mansur bey ben yaptım diyebilir tabela ASIN kimin yaptığını yazın çünkü ibb ile izmir bb öyle yapıyor.Haberiniz olsun.
    Cevapla
  • Bilgiye Gurer Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Mansur Bey de güzel çalışmalar yapıyor
    Cevapla
  • Hakikat 2 yıl önce Şikayet Et
    4 gündür kanal D haberde tekrar tekrar yayınlanan ve çoğu görüntünün de sayfiye yerlerde çekilmiş denize giren insan temalı montaj görüntülerinden oluşan "İBB Bostancı sahilinde ki taşları kaldırdı insanlar çok mutlu yerine kamyonlarla kum döküldü" şişirme haberi yayınlanıyor o mutlu vatandaşlarda 4 gündür hep aynı kişiler. Sözde sahilde topu topu 100 metre bile değil İBB 3-5 MİKAP KUM DÖKER 4 GÜN YAYINLARLAR. Bakalım bu devasa MİLLET BAHÇESİNİ kanal D kaç SANİYE haber yapacak. Kılıçdaroğlunun Chpden istifa eden avukatının 650 Milyon Dolar nerede diye sorduğu paranın nerelere verildiği ISMARLAMA İBB HABERLERİYLE anlaşılıyor!
    Cevapla
  • ilginç bilgiler. 2 yıl önce Şikayet Et
    istanbulda eski hava alanının olduğu alan millet bahçesi olacaktı orada çalışma yapılıyormu.?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle