Son dakika: Milyonları ilgilendiriyor! BES’te yeni dönem, 1 Temmuz’da başlıyor...

Bireysel Emeklik Sistemi'ndeki (BES) 12.6 milyon tasarruf sahibinin yıl içinde daha çok fon değişikliği yapabilmesine olanak tanıyan düzenleme yürürlüğe girdi.

Son dakika: Milyonları ilgilendiriyor! BES’te yeni dönem, 1 Temmuz’da başlıyor...
Son dakika: Milyonları ilgilendiriyor! BES’te yeni dönem, 1 Temmuz’da başlıyor...
GİRİŞ 07.05.2021 08:29 GÜNCELLEME 07.05.2021 08:36
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

BES'e ilişkin yapılan düzenlemeler 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak.

Buna göre, emeklilik yatırım fonları merkezi bir platformdan alınıp satılabilecek ve katılımcılar piyasadaki tüm şirketlerin fonlarını portföylerine ekleyebilecek.

Erdoğan duyurmuştu! 22 milyon gence emeklilik...

Yönetmelikte, katılımcıların her bir sözleşmesi için yılda 6 kez yapılabilen fon dağılımı değişikliği 12'ye çıkarıldı. BES'e ilişkin yapılan düzenlemeler 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak.

TÜM FONLAR SUNULACAK

Yönetmeliğe göre, Bireysel Emeklilik Fon Alım Satım Platformu'nda (BEFAS) işlem görecek başka şirketlerin kurucusu olduğu fonların, kurum tarafından belirlenecek emeklilik planlarına dahil edilerek katılımcılara sunulması zorunlu olacak. Artık katılımcılar bireysel emeklilik sözleşmelerine piyasadaki tüm emeklilik fonlarını portföyüne ekleyebilecek.

Yeni kredi paketinin detayları belli oldu

Bu fonların alım satımı, İstanbul Takas ve Saklama Bankası AŞ (Takasbank) tarafından Sermaye Piyasası Kurumu'nun uygun görüşü alınarak belirlenen uygulama esasları çerçevesinde BEFAS üzerinden gerçekleştirilecek.

50 MİLYARLIK POTANSİYEL

Ekonomi reform paketi kapsamında emeklilik hizmeti veren sandık, vakıflardaki birikimlerin 2023'e kadar BES'e aktarımına imkân verilecek. Türkiye Sigorta Birliği'nin tespitlerine göre aktarıma konu olacak tutarın ilk etapta 10 milyar lira, toplam potansiyelin ise 50 milyar lirayı bulması bekleniyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 16
  • Süreyya 2 yıl önce Şikayet Et
    Bes'e 46 yaşında gireceksin 56 yaşında emekli olacaksın. 8 yıldır sistemdeyim.Önceleri hangi fon çok gelir getiriyorsa o fonları alıyordum.Daha sonra altın fonu aldım.Müthiş kazandım.Bu işten anlamak,fonları iyi takip etmek gerek.Herkese tavsiye ederim.
    Cevapla
  • Erhanca 2 yıl önce Şikayet Et
    besteyim gayet memnunum.. saçma sapan art niyetli insanların sözlerine yorumlarına kanmayın arkadaşlar. cahil cühela insanlar bunlar. bes getirisi olan güzel bir sistem, faizden iyidir. oks den normal bese geçin, altın katılım fonu bir harika
    Cevapla
  • Doğrusu 2 yıl önce Şikayet Et
    BES, Emeklilik sistemi sistemde çıkmış, sürekli yeni şeyler ilave edilerek bir yerlere takas ediliyor. Milletin parası emeklilikle kandırılıp bu şirketlere kesiliyor. Buradavçok büyük dolaplar dönüyor. Bir emeklilik zistemi bu kadar oynanmaz. Oynanırsa iyi niyet aranmaz.
    Cevapla
  • Tr2023 2 yıl önce Şikayet Et
    Milleti faiz cesitliligine coook iyi adapte ettiniz. Tesekkurler akparti
    Cevapla
  • vatandaşım. 2 yıl önce Şikayet Et
    bes in bir yılda kazandırdığını hisse senedinde bir ayda kazandım
    Cevapla
  • Erhanca 2 yıl önce Şikayet Et
    şanstır o çok sallama kardeş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle