Anlaşma sağlandı! Orta Asya'nın en büyüğü olacak

Suudi Arabistanlı ACWA Power şirketi ile Özbekistan hükümeti arasında Orta Asya'nın en büyüğü olacak rüzgar santralinin anlaşması imzalandı.

Anlaşma sağlandı! Orta Asya'nın en büyüğü olacak
Anlaşma sağlandı! Orta Asya'nın en büyüğü olacak
GİRİŞ 04.05.2021 21:32 GÜNCELLEME 04.05.2021 21:35
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Özbekistan Enerji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, anlaşmayı, Enerji Bakanlığı, Yatırım ve Dış Ticaret Bakanlığı ve Suudi enerji şirketi yetkilileri imzaladı.

Anlaşmaya göre, Suudi şirketi, Özbekistan'ın Karakalpakistan bölgesinde 1.500 megavat kapasiteli rüzgar enerjisi projesini hayata geçirecek ve işletecek. Santral, devreye alındıktan sonra Orta Asya bölgesindeki en büyük rüzgar santrali olacak. Santralin, bölgedeki yaklaşık 4 milyon ailenin elektrik ihtiyacını karşılaması bekleniyor.

Açıklamada imza törenindeki konuşmasına yer verilen Özbekistan Enerji Bakan Yardımcısı Şerzod Hocayev, hükümetin 2030 yılına kadar ülkedeki elektriğin yüzde 25'ini yenilenebilir enerji kaynaklarından üretmeyi hedeflediğini aktararak, ACWA Power'ın bu projesinin ülkenin yenilenebilir enerjiye geçiş sürecine önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

ACWA Power Başkanı Mohammad Abunayan da projenin hayata geçirilmesinin Özbekistan'ın kalkınmasına ve enerji sektörünün gelişmesine önemli katkı sağlayacağını belirterek, projenin ACWA Power şirketinin, yenilenebilir enerjiyi geliştirme ve sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen Özbekistan gibi hızla büyüyen pazarlardaki yerini pekiştireceğini vurguladı.

ACWA Power, daha önce Özbekistan'ın Buhara ve Nevai bölgelerinde 500'er megavat kapasiteli 2 rüzgar santrali ile Sirderya bölgesinde 1. 500 megavat kapasiteli termik santral inşaatına ilişkin anlaşmalar imzalamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Vay bee 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada Özellikle Rüzgar Enerjiye geçti - Ancak Yanında Güneş ve Nükleer Enerji Yaygın kullanıyor ...
    Cevapla
  • behcet 2 yıl önce Şikayet Et
    neden araplara veriyorlar böyle işleri anlamam dünya üzerideki TÜRK devletleri neden birbirlerine destek olmaz böyle büyük işlerde
    Cevapla
  • Adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    gelismis ulkeler yenilenebilir enerji diye gelismekte olan ulkeleri kekliyor kendileri girtlaga kadar nukleer dolu
    Cevapla
  • Avrupalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanya nükleer santralleri zamanla kapatıyor.
    Cevapla
  • birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa'nın yarısını gördüm. Verdiğiniz bilgi yanlış. Avrupa'da her ikisi de yaygındır. Rüzgar o kadar yaygın ki Avusturya'da rahat rahat bir manzara fotoğrafı çekemedim.
    Cevapla