Açlık ve yoksulluk sınırı açıklandı

TÜRK-İŞ, mart ayı araştırmasında açlık sınırının 2 bin 735 lira, yoksulluk sınırının ise 8 bin 911 lira olarak hesaplandığını açıkladı.

Açlık ve yoksulluk sınırı açıklandı
Açlık ve yoksulluk sınırı açıklandı
GİRİŞ 28.04.2021 13:29 GÜNCELLEME 28.04.2021 13:29
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), çalışanların geçim şartlarını ortaya koymak amacıyla her ay yaptığı "Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması"nın mart ayı sonuçlarını yayınladı.

Araştırmaya göre, dört kişilik ailenin aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 2 bin 735 TL'ye yükseldi.

Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı (yoksulluk sınırı), 8 bin 911 TL olarak belirlenirken, bekar bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 3 bin 316 TL oldu.

Dört kişilik bir ailenin mutfak masrafı bir yıl öncesine göre 391 TL ve aile bütçesi 1.273 TL artış gösterdi. Yılın ilk üç ayı sonunda, hesaplamaya temel alınan hane halkının toplam harcamasına gelen ek yük 476 TL oldu.

Şubat ayında 'açlık sınırı' 2 bin 719 lira, 'yoksulluk sınırı' 8 bin 856 lira, bekar bir çalışanın 'yaşama maliyeti' ise aylık 3 bin 297 lira olarak hesaplanmıştı.

YORUMLAR 6
  • Mizah 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülke açlık sınırında. İşin özeti bu. Hakikaten de öyle. Aldığımız maaşın nerede ise tamamı gıda ve faturaya gidiyor. Fiyatlar biraz daha yükselirse ... Az kaldı.
    Cevapla
  • General Hamilton 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet tüm vatandaşlarının aylık kazancını 8 bin tl üstüne çeksin Bu sendikalar açlık sınırını 15 bin tl olarak açıklarlar.. Mühendis, avukat, başkomiser, şube müdürü, doktor, hemşire, öğretmen bunların hepside bu hesaba göre açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşıyorlar öylemi?
    Cevapla
  • Anlayana 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah Hakkimizda hayırlısını versin.Asgari ücreti ayarlamayı geçtim İş bulunmuyor ülkede İşsizlik tavan yapmış durumda.Şapkayi önüne koyup düşünmek zorunda sorumlular.Sabir ediyor Hükümetimizin yanında duruyoruz.
    Cevapla
  • Yusufeli 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet reise kizalim iktidarı indirelim chpklilar gelince daha müreffeh oluruz (!)
    Cevapla
  • Anlayana 2 yıl önce Şikayet Et
    Hükümetimizin yanındayız ancak hukumetimizinde şapkayı önüne koyup düşünme vakti geçiyor.İşsizlik enflasyon hatırı sayılır arttı.Dogrularida söyleyecez ki durumumuz bilinsin.
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    o zaman asgarî ücreti buna göre ayarlayın, yada bunu hiç söylemeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle