Bimeks'in iflasına karar verildi

Teknoloji ürünleri satan Bimeks, önce teker teker mağazalarını kapattı sonra da birer birer işçileri işten çıkardı. Mahkeme, şirket hakkında iflas kararı verdi.

Bimeks'in iflasına karar verildi
Bimeks'in iflasına karar verildi
GİRİŞ 25.04.2021 21:48 GÜNCELLEME 25.04.2021 21:54
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin en büyük teknoloji ürünleri mağazalarından biri olan Bimeks, mali krizi gerekçe göstererek önce birçok mağazasını boşaltıp, sonra da sırayla kapatma işlemine giderek yüzlerce işçiyi işten çıkarmıştı. Bimeks hakkında açılan davalardan biri sonuçlandı.

İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, teknoloji perakendecisi Bimeks'in iflasına karar verdi.

17 Şubat'ta alınan ve 12 Nisan'da ilan edilen mahkeme kararı şöyle:

"Müflis: Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Ticaret A.Ş (Vergi Kimlik No:1750069133)

Müflisin adresi: Barbaros Mah. Sütçüyolu Cad. No:62 Yenisahra/Ataşehir/İstanbul

İstanbul Ticaret Sicil Memurluğunun 270380/0 sicil sayısında kayıtlı yukarıda unvanı ve adresi yazılı şirketin İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesinin 2019-469 Esas sayılı dosyasından 17.02.2021 günü saat 15:36'den itibaren iflasına karar verilmiştir. İ.İ.K.166. Maddesi gereğince keyfiyet tebliğ ve ilan olunur. 12.04.2021"

2019'DA BORSA KOTUNDAN ÇIKARTILDI

1989 yılında Kadıköy Mühürdar'daki küçük bir dükkanda ticari faaliyete başlayan Türkiye'nin ilk teknoloji perakendecisi Bimeks, Akgiray ailesi tarafından kuruldu.

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte şirket bilişim teknolojisi, tüketici elektroniği, beyaz eşya ve küçük ev aletleri gibi ürünleri satmaya başladı.

Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan ilk teknoloji perakende şirketi oldu.

Bimeks, Eylül 2013'te büyük bir satın almaya giderek Dixons Retail PLC'ye ait olan Electro World'ün Türkiye kolunun yüzde 100'ünü satın aldı. Kasım 2013'te Bimeks, Electro World ile birleşti ve Electro World, Türkiye'deki mağazalarının tamamını Bimeks'e devretti.

Bimeks daha sonra Türkiye'de faaliyet gösteren teknoloji perakende zinciri Fransız Darty'nin ise Türkiye'deki mağazalarından 28'ini satın alarak bünyesine kattı. 2018 yılından itibaren mali durumu kötüleşen şirket Mart 2019'da Borsa İstanbul'dan çıkarılmıştı.

YORUMLAR 8
  • Yavuz-02 2 yıl önce Şikayet Et
    günaydın günaydın
    Cevapla
  • müftü 2 yıl önce Şikayet Et
    yerli ve milli firmalarimizin yabanci firmalar karsisinda eriyip tükenmesine müsade etmemeliyiz. birisi yorumda Fetö ile alakalandirmis bu firmayı boyle bir sey var mi haberci ve gazetecilerin vazifesi bulup cikarmak yoksa buyuk iftira olur maazallah.
    Cevapla
  • TOPRAK 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok üzüldüm. Yeni ve yerli bir teknoloji mağazalar zincirine ihtiyacımız var. Meydan yabancı firmalara kaldı. Yazık oldu.
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Birincisi artık insanlar internet üzerinden alışveriş yapıyor ikincisi bu sektörde en büyük iki firma vatan ve teknosa nasıl yabancılara kalmış oluyor meydan anlamadım.
    Cevapla
  • abbaskamil 2 yıl önce Şikayet Et
    bimeks fetöcülerin bir numaralı adresiydi
    Cevapla
  • baba serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    bunlar hep bilinçli yapılan hareketler aynen şuanki kripto piyasası gibi sahtekarlığın dolandırıcılığın değişik versiyonları bu tür olaylar her sektörde var
    Cevapla
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Lan armut ne alakasi sen bimeksden alis veris yapiyormusun bimeksden alis veris oranlafi nedar dusdu yillardir zararda borsadan cikarildi kuculmeye gitti rakipleri guclu dunya devi medyamarket var karsinda yerli olarak enguclu teknosa var senin gibi cahiller bu sekilde konusur bilip bilmeden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle