Mağaradan toplanan bal Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

2 bin 500 metre yükseklikteki mağaradan çıkarılan kantaron balının kilosu 10 bin eurodan satışa çıkıyor. Bal fiyatıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Mağaradan toplanan bal Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi
Mağaradan toplanan bal Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi
GİRİŞ 28.03.2021 13:36 GÜNCELLEME 28.03.2021 13:50
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türkiye'de arı kolonilerinden uzakta ve deniz seviyesinden 2 bin 500 metre yükseklikteki mağaradan çıkarılan kantaron balı, kilosu 10 bin Euro ile ( 96 bin TL) ile dünyanın en pahalı balı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

Lezzetiyle dünyaya nam salan Türk balı Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Guinness Dünya Rekorları resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, 16 Mart'ta Centauri balının, dünyanın en pahalı balı olarak rekorlar listesine girdiği ifade edildi. Rekorun kırıldığını doğrulamak için yapılan online görüşmesinde resmi bir hakemin, balın başarısının doğruladığı belirtildi.

KİLOSU TAM 96 BİN TL

Balın, herhangi bir insan yerleşiminden ve diğer arı kolonilerinden uzakta, deniz seviyesinden 2 bin 500 metre yükseklikte bir mağaradan çıkarıldığı belirtildi. Balın, kilosunun 10 bin euro (96 bin TL) olduğu ifade edildi.

FAYDASI DA FİYATI KADAR ETKİLİ

Balın, geleneksel baldan çok farklı olduğu, koyu renkte ve acı bir tada sahip olduğu bilgisine yer verildi. Ayrıca, balın magnezyum, potasyum, fenol, flavanoid ve antioksidanlar bakımından yüksek tıbbi özelliklere sahip olduğu ifade edildi. En iyi kaliteyi yakalamak için arıların bakımı konusunda geleneksel yöntemlerden çok farklı olan belirli kurallara uyulduğu ve bunun da balın üretimini daha da zorlaştırdığı belirtildi. Yılda 2-3 kez bal hasadı yapan diğer ticari arıcıların çoğunun aksine Centauri balının yılda sadece bir kez toplandığı ifade edildi. Karışımın değerini ve kalitesini doğrulamak için Türkiye Bilim Kurulu/gısa Enstitüsüne gönderilen numunelerle sadece en kaliteli malzemenin hasat edildiği belirtildi.[Mağaradan toplanan bal Guinness Rekorlar Kitabına girdi]

"BEN ONA DÜNYA HAZİNESİ DİYORUM"

Ayrıca, Guinness Dünya Rekorları resmi internet sitesi, Centauri Bal Kurucusu Ahmet Eren Çakırın sözlerine de yer verdi. Site, Çakır’ın Gerçek bal marketlerde ve dükkanlarda satılamaz çünkü arılar asla doğal olarak insan tüketimi için tonlarca bal yapamaz. Bazıları bunun pahalı bir bal olduğunu söylüyor, ben ona dünya hazinesi diyorum ifadelerine de yer verdi.

YORUMLAR 7
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Beyler bu balı sana bana satmıyor zaten ,dünyaya satıyor. Hemen işi maneviyata boğmuşsunuz . Galiba siz tevekkülü yanlış anlamışsınız. Allah nerede diyor "miskin miskin oturun ve sadece dua edin yeter,gerisini ben hallederim." Nerede kaldı düşmanın silahıyla silahlanmak", nerede kaldı "zengin Müslüman fakir Müslümandan daha hayırlıdır" Hadisi şerifi. Bu gün düşmanın silahı ekonomidir,zenginliktir.Tembel tembel oturun ,sonrada İslam alemi niye geri kaldı diye sorun. Nike nin fabrikası bile yok sadece dünyaya marka satıyor , Microsoft,Google vs. vs. bunlar ın marka değeri Türkiye bütçesi kadar. Az akıllı olun ,nasıl mücadele edeceksiniz bu kapitalistlerle.
    Cevapla
  • BiR G@Rİp 3 yıl önce Şikayet Et
    Vayy helal olsun Markalaşma işte boyle birşey ALLAH CC her sektore nasıp etsın nike ayakkabısı 700 tl bimde satılan yerlı ayakkabı 50-90 iphone samsung 15,000 tl general molil vestel casper trident 2000-3000 tl bu markalaşmakla oluyor işte ALLAH CC her sektorde dunya capında markalar nasip etsin bize ve islam alemine AMINNNNN
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    kantaron bal veren bitki bile değil nerden uydurdular bunu
    Cevapla
  • Yahya 3 yıl önce Şikayet Et
    O bala vereceğin parayı bir garibana versek Allah bizi sihatli kılar zaten yuh o parayı verene sonumuz mezardir
    Cevapla
  • celal 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten bizden de alan yok ,elin Avrupalısı aldı bile. Hadi geçmiş olsun sen de gariban arayadur. Bulursan haber ver biz de üç beş verelim.
    Cevapla
  • Abdülhamid Han 3 yıl önce Şikayet Et
    Bal yiyende ölüyor pekmez yiyende ölüyor , önemli olan kul hakkına karışmadan ruhunu teslim etmek
    Cevapla
  • Dermanbey Anadolu 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka,?? tebrik edecegine,Dini Egitim vermissin , ingiliz olsaydi begenerek kutlardin yere sigdiramazdini... yürü git kendini Akilli sanan aptal...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle