Türkiye'den altın için 6 milyar dolarlık hamle!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, altın madenciliğine bugüne kadar 6 milyar doların üzerinde yatırım yapıldığını belirterek, "Bakanlık olarak madencilerimizin güvenli bir ortamda yatırımlarını yapmaları için her türlü imkanı ve kolaylığı sağlamakta kararlıyız" dedi.

Türkiye'den altın için 6 milyar dolarlık hamle!
Türkiye'den altın için 6 milyar dolarlık hamle!
GİRİŞ 25.03.2021 14:52 GÜNCELLEME 25.03.2021 14:52
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Altın Madencileri Derneği Başkanlığına seçilen Mehmet Yılmaz ile yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Yılmaz ve ekibine yeni görevinde başarılar dileyen Dönmez, altın madenciliğine bugüne kadar 6 milyar doların üzerinde yatırım yapıldığını anlattı.

13 BİN 200 İSTİHDAM

Dönmez, sektörde 13 bin 200 kişinin doğrudan istihdam edildiğini vurgulayarak, "Yaklaşık 20 yıl öncesine kadar Türkiye'de altın üretimi yoktu. Türkiye'de üretilen madenler içinde en fazla katma değer sağlayanlar arasında ilk sıralarda altın geliyor. Geçtiğimiz yıl yapılan 42 ton üretimle, ekonomimize 2,4 milyar dolarlık bir katkı sağladık. Hedefimiz yeni sahaların da devreye girmesiyle 5 yıl içerisinde 100 ton altın üretimine ulaşmak. Yurt içindeki talebin en az yarısını yerli kaynaklardan karşılamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Madenlerden çıkarılan altının işlenmesiyle kuyumculuk sektörü başta olmak ihracatın da arttığına işaret eden Dönmez, şunları kaydetti:

DÜNYA STANDARTLARINA UYGUN

"Sektörün büyümesi için gayret gösteren herkese teşekkürlerimizi sunuyorum. Türkiye'de madencilik dünya standartlarına uygun şekilde yürütülüyor. Madencilik faaliyetine nasıl başlanacağı, nasıl sürdürüleceği, sahanın nasıl terk edileceğine kadar bütün aşamaları detaylarıyla ele alan kapsamlı bir mevzuatımız var. Sahip olduğumuz rezervi ekonomiye kazandırmak için sektörümüzle yakın temas içinde olmaya devam edeceğiz. Bakanlık olarak madencilerimizin güvenli bir ortamda yatırımlarını yapmaları için her türlü imkanı ve kolaylığı sağlamakta kararlıyız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • allah var gam yok 3 yıl önce Şikayet Et
    107 Küsür ton altın alınır 6milyar dolara
    Cevapla
  • Oguz bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    İstihdam yapılan 130 bin işçi var para içimizde dönüyor dışarıdan niye alalim
    Cevapla
  • irfanettine 3 yıl önce Şikayet Et
    çok uğraşmayın, bi banka başkanı değişir 1 gecede hava olur tüm çabalar. emeğe yazık.
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkes ekonomist olmuş bu sendemi şair oldun lafına geldi türkiye şu anda ekonomide istediği seviyeye geldi öyle her yere fabrika kur la kurulmuyor akıllılar
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rızası için beni 2 yıllığına ekonomiden tek sorumlu yap 10 seneye borç bitsin.boyke kendini bir halt sanan kim varsa hepsini it edeyim.cozum 1: 10 tane tanesi 10 milyar TL sermayeli şirket kurmak, gıda ilaç savunma yazılım elektronik enerji vb çözüm 2 : her şehirde valilik onculugun o şehrin yapısına uygun ( coğrafi jepolitik vb ) dışardan ithal ettiğimiz ürünleri yerli üretecek fabrika kurmak 100 milyon TL lik boykece 81 adet dışardan aldığımız ürünu yerli imal ederiz. Bu ikisinden fayda nedir. 1 üretim artacak 2.ithallah azalacak para bize kalacak 3.istihdam artacak 4. Faiz düşecek 5.yabanci para ihtiyacı düşecek ve yabanci para değeri düşecek, yani 108 milyar TL ye bitecek
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Gömü isinide serbest bırakın da bundan devlet en azından 10 milyar TL altı kazansın yarısı devlete yarı bulana kalsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle