Dünyanın en büyüğü! 62 milyon dolara satıldı

Dünyanın en büyük tuval resmi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde bulunan Leila Heller Gallery'de 62 milyon dolara satıldı.

Dünyanın en büyüğü! 62 milyon dolara satıldı
Dünyanın en büyüğü! 62 milyon dolara satıldı
GİRİŞ 24.03.2021 10:04 GÜNCELLEME 24.03.2021 11:40
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dünyanın en büyük tuval resmi, Dubai müzayedesinde 62 milyon dolara satıldı ve bu da onu en pahalı sanat eserleri arasına soktu. Jafri, bu eserle Jeff Koons, David Hockney ve dijital sanatçı Beeple'ın ardından yaşayan dördüncü en pahalı sanatçı oldu.

"Journey of Humanity" yaklaşık olarak dört NBA basketbol sahası büyüklüğünde. Eser, Covid-19 salgınından etkilenen çocuklara para toplamak amacıyla İngiliz ressam Sacha Jafri tarafından yapıldı. Tamamlanması 7 ay süren tablo, 17 bin metrekare büyüklüğünde.

Sanat eseri, dünyanın en büyük sanat tuvali için Guinness Dünya Rekorunu elinde tutuyor. Jafri, tuvalin dört bağlantılı bölüme ayrıldığını, ilki "Dünyanın ruhunu" temsil ettiğini ve diğerlerinin doğaya, insanlığa ve daha geniş evrene atıfta bulunduğunu söyledi.

GELİR HAYIR KURUMLARINA BAĞIŞLANACAK

Satıştan elde edilen gelir Dubai Cares, UNICEF, UNESCO ve Global Gift Foundation dahil olmak üzere çeşitli hayır kurumlarına aktarılacak.

Prens William ile birlikte seçkin İngiliz yatılı okulu Eton'da eğitim gören ressamın eserinin yeni sahibi Altius Gestion International Holding'in CEO'su Andre Abdoune, yaptığı basın açıklamasında, Jafri'nin tabloya koyduğu sevginin inanılmaz olduğunu söyledi. İş insanı, "Çocukken yiyecek hiçbir şeyim yoktu. Hayatım boyunca çocuklara yardım etmeyi hedefledim" dedi.

YORUMLAR 4
  • hasan elçin 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah akıl fikir versin
    Cevapla
  • Trtr 3 yıl önce Şikayet Et
    Ekremde Fatih sultan Mehmetin replikasına 9 milyon € vermişti hemde belediyenin parasını kimse 80 trilyonu kime veriyorsun diye 2 çift laf söylemedi şunu anladım bu chp ninbu kadar hainliğine kadar kimse tepki vermezçünkü bunları destekleyen güçler var.
    Cevapla
  • HACI 3 yıl önce Şikayet Et
    Para çok, akıl önemli değil.
    Cevapla
  • tabi 3 yıl önce Şikayet Et
    UNICEF, UNESCO ve Global Gift Foundation.. paranın nereye gittiği belli.
    Cevapla