Son dakika haberi: Borsada işlemler iki kez durduruldu: Kayıplar telafi edildi

Güne yüzde 5.39 düşüşle başlayan Borsa İstanbul'da devre kesiciler ile iki kez işlemler durdurulurken, işlemlere yeniden başlanmasıyla saat 12.50 itibarıyla gün içinde yüzde 8.8 düşen BIST 100 endeksi tüm kayıplarını telafi etti. Saat 13.00 itibarıyla ise yüzde 0,79 değer kaybederek 1.368 puana indi.

GİRİŞ 23.03.2021 09:20 GÜNCELLEME 23.03.2021 14:52
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Borsa İstanbul'da dün başlayan satış dalgası bugün açılışta da devam etti. BIST 100 endeksi açılışta yüzde 5.39 düşüşle 1304 puana geriledi. Bankacılık endeksindeki açılıştaki düşüş ise yüzde 7.9'u buldu.

Bunun üzerine devre kesiciler çalıştı ve işlemler durdu. İşlemler 10.30'da yeniden başladı ancak günlük düşüşün yüzde 7'ye ulaşmasıyla 10.31'de devre kesici ikinci kez çalıştı.

11.01'de işlemler yeniden başladı. Saat 12.50 itibarıyla gün içinde yüzde 8.8 düşen BIST 100 endeksi tüm kayıplarını telafi etti ve artıya geçti.

Saat 13.00 itibarıyla ise yüzde 0.79 değer kaybederek 1.368 puana indi.

Dün de devre kesiciler 2 kez çalışırken BIST 100 günü yüzde 9.79 düşüşle tamamlamıştı.

BORSA İSTANBUL'DAN AÇIĞA SATIŞ KARARI

Seans öncesi Borsa İstanbul'dan açığa satışlarla ilgili önemli bir karar gelmişti. Alınan karara göre bugün için BIST 50'de açığa satışı yapılabilen paylarda açığa satış işleminin, açığa satışa konu olacak sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen işlem fiyatından daha yüksek bir fiyat üzerinden gerçekleştirilebilecek.

YORUMLAR 29
  • Umut 3 yıl önce Şikayet Et
    Felaket tellalligi yapanlar tutuştu yine biyerleriniz,bekleyip hayırlısını görmek lazım,alismissiniz alın teri olmadan para kazanmaya.
    Cevapla
  • 1453 3 yıl önce Şikayet Et
    Anayasa kitabını fırlatınca ülke 55 milyar, dolaylı olarak 200 milyar dolar millete fatura edenler faizlerin yüzde 140 lara gecelik faizlerin 7500 lere çıkaranlar çıkmış millete akıl veriyor. İmf borç aldık diye kutlama yapılıyordu. Eğer avrupa bizi eleştiriyorsa bilin ki doğru yoldayız.
    Cevapla
  • harun 3 yıl önce Şikayet Et
    baron...hala anlamadinmi adamlarin icimizde besledikleri hainler var onlar buyuk paralarla gelip tl aliyorlar dolari cikarip geri satip havadan yuzde 16 kar edip gidiyorlar senin gibi sigirlarda hukumeti sucluyor bence yapilmasi gereken bunlar tl alinca dolari tam tersi dusurup faizlere ve sicak parayla para kazanmaya vergi koymamiz lazim ..bak bir daha oyle birseye kalkisabiliyorlarmi..birde kaynagi belli olmayan paralara el konulmali
    Cevapla
  • Baron 3 yıl önce Şikayet Et
    Dün kaç doların gitti haberin varmı
    Cevapla
  • Fahri REİS 3 yıl önce Şikayet Et
    ramos evladım sen kimin borozanısın?
    Cevapla
  • ramos 3 yıl önce Şikayet Et
    vay vay vay çok bilen abimiz gelmiş yine ama geç bu ayakları insan hatayı 1 kere yapar 3 kere yapmaz bu iş yazboz tahtası değil bunu unutmayın
    Cevapla
  • Coşkun 3 yıl önce Şikayet Et
    Borsada açığa satış olmamalı, tamamen yasaklanmali.. Elinde para ve hisse varsa alırsın, satarsın, o kadar. Elde olmayan hisse senedi satılır mi? Nasil iş bu? Borsa kumar mi yoksa?!
    Cevapla
  • Bin cebrail 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne bu yas spikilisyon sipikilasyon bu borsa lav edilsin paradan bir 0 atam gelecek günlere umutla bakam reisimiz el at lütfen
    Cevapla
  • Cmd12 3 yıl önce Şikayet Et
    Faizci merkez bankası başkanını danışıklı dövüşle alıp prim yapma işinin rövanşı alınıyor
    Cevapla
  • ERCAN 3 yıl önce Şikayet Et
    kafanız hiç ama hiç çalışmıyor. Kitlenmişsiniz hükümeti karalama çabasına . birkaç yıldan beri borsada yabancıların pay oranı zaten düşmekteydi ama yine de yabancıların toplam payı büyük rakamlara karşılık gelir borsada günlük ortalama satış x tl olduğunu düşünün bu günlük satış 10x tl olursa ne olur borsa çakılır e peki yabancı alırken nasıl alım yapıyor elindeki euro , dolar neyse onunla piyasamıza girip tl ile alım yapıyor ama giderken tl ile satıp euro ,dolar neyse dönüştürüp gidiyor leb demeden leblebi anlayabilen zekiler gerisini anlar ekonomik saldırı operasyonu olduğu besbelli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle