Karadeniz'de heyecanlandıran an! Kanuni ve Fatih buluştu

Son dakika haberi: Tarihi keşif sonrası Türkiye'nin Karadeniz'deki çalışmaları sürüyor. Türkiye'nin ilk sondaj gemisi Fatih, Türkali- 2 kuyusundaki faaliyetlerini tamamlamasının ardından Kuzey Sakarya Gaz Sahası'ndaki çalışma öncesinde Kanuni sondaj gemisinin de demirli olduğu Filyos Limanı'na geldi. İki milli sondaj gemisi, Filyos Limanı'nda bir araya geldi.

GİRİŞ 21.03.2021 10:37 GÜNCELLEME 21.03.2021 10:38
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katıldığı bir televizyon programında Türkali- 2 kuyusunda çalışmalarını tamamlayan Fatih Sondaj Gemisi'nin Kuzey Sakarya Sahasındaki Amasra- 1 kuyusunda başlayacağı yeni görevine hazırlandığını açıklamasının ardından gözler Filyos Limanı'na çevrildi.

Fatih ve Kanuni Sondaj Gemisi, Filyos Limanı'nda bir araya geldi. Geçen yıl 14 Kasım'da Zonguldak'a gelen Kanuni Sondaj Gemisi, kule montajı ve diğer eksik malzemelerinin tamamlamasının ardından limanda çalışmalarına başladı.

Bakanlık rüzgarda 19 YEKA belirledi

Heyecanlandıran açıklama: Nisanda başlıyor

Fatih Sondaj Gemisi ise limanda Kanuni'nin yanına demir attı. İki gemi, nisan ayında Kuzey Sakarya Gaz Sahası'ndaki Amasra- 1 kuyusunda sondaj faaliyetlerine başlayacak. Fatih'in sondaj faaliyetlerini yapacağı Amasra- 1 kuyusunda, Kanuni ise sondajların tamamlayıcı ve test işlemlerini yapacak. Bakan Dönmez'in, hedefin 5 yıl içerisinde 30 ile 40 kuyuya ulaşarak üretimi gerçekleştirmek olduğunu söylemesi de kentte heyecan yarattı.

FİLYOS LİMANI ENERJİ ÜSSÜNE DÖNÜŞECEK

Aynı zamanda Karadeniz doğalgazının karaya çıkartılacağı yer olan Filyos Limanı'nda, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. TPAO, deniz altından karaya ulaşacak 150 kilometre uzunluğundaki boru hattı kurulumuyla ilgili çalışmalarına başladı. 2022 yılının sonlarına doğru deniz tabanı üretim ve iletim sistemlerine ait ekipmanların serileceği öğrenilirken, 2023'te sistemin devreye alınmasının planlandığı belirtildi. Limanda TPAO'ya tahsis edilen alanda zemin etüdü çalışmalarının da başladığı öğrenildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • Müslüman Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Çoook şükür Elhamdülillah HAY maşaAllah BarekAllah TebarekAllah size
    Cevapla
  • Bünyamin 3 yıl önce Şikayet Et
    Burdan yetkililere sesleniyorum. Bu liman ülkemizin enerji alanında attığı adımlar için çok stratejik, o yüzden çok iyi bir şekilde korunmalı. Bu iki devasa sondaj gemisi aynı anda limanda demirli iken herhangi bir düşmanca saldırı olabilir. İçimizdeki ve dışımızdaki ülkemizin ilerlemesini istemeyen düşmanın haddi hesabı yok. O yüzden burası füze bataryaları, hava savunma sistemleri ve askeri bir birlik tarafından acilen korumaya alınmalı. Su uyur düşman uyumaz.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti, vatandaşına dış ülkerden aldığımız ve Karadeniz, Akdeniz'den çıkaracağımız doğalgazı hangi tarihte uygun fiyatlara verilecektir,...
    Cevapla
  • alp 3 yıl önce Şikayet Et
    reisi anlamayanlara gelsinnnnnnnnnn
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynı limana çekilmesi mantıklı değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle