Türkiye ve Özbekistan şirketleri arasında önemli iş birliği

Çevre dostu Bazalt madeninden üretilen yenilikçi ürünleri Türkiye’ye kazandırmak için harekete geçen Enterbas, dünyada bu üretimi yapan 4 ülkeden biri olan Özbekistan’ın özel projelerinden kabul edilen BASALT ile 1 milyon dolarlık 2021 yılı iş hacmi anlaşması imzaladı.

Türkiye ve Özbekistan şirketleri arasında önemli iş birliği
Türkiye ve Özbekistan şirketleri arasında önemli iş birliği
GİRİŞ 11.03.2021 10:12 GÜNCELLEME 11.03.2021 12:22
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Sektöre yön verecek imza ile birlikte Enterbas, yenilikçi Bazalt ürünlerinin Türkiye ve Avrupa’daki tek yetkili distribütörü oldu.

YERLİ TEKNOLOJİYE YENİ YATIRIM

İmzalar sonrası açıklamalarda bulunan iki firmanın yetkilileri, 2022 yılında yapılması planlanan yatırım için bölge araştırması yaptıklarını, 2023 yılında ilk etabın üretime başlamasını hedeflediklerini belirterek 5 aşamada gerçekleşecek yatırım planının detaylarını gizlilik ilkeleri gereği açıklayamadıklarını ancak 250 milyon dolarlık yerli teknolojiye yatırım müjdesini şimdiden verebileceklerini söyledi.

“YÜZYILIN SÜRDÜRÜLEBİLİR ENDÜSTRİYEL MALZEMESİ”

Birçok üniversite ve bilim insanı ile ortak çalışmalar yürüttüklerini açıklayan Enterbas YKB Erkan Sezer,Dünyada sadece 4 ülke bu üretim yeteneğine sahip. Bu ileri teknoloji ürünlerinin ülkemizde daha yaygın kullanılması ve erişilebilirliğinin artması için bu adımı attık. Basalt ürünleri geleceği simgeliyor, elde edilen ürünler özellikle Savunma sanayi, İnşaat, otomotiv, Uçak ve Uzay teknolojilerine kadar birçok alanda yenilikçi, sürdürülebilir ve çevre dostu ürünler geliştirmek mümkün” dedi.

Basalt LLC Uluslararası Ticaret Direktörü Serdar Tursunov, “Bugün iki kardeş ülke şirketleri arasında atılan imza bizler için çok önemli. Partner olarak yürüttüğümüz projelerimize Enterbas ile bir yenisini daha katmış olduk. Önümüzdeki dönemde de bu yenilikçi teknolojinin geliştirilmesi için iş birliklerimizi artırarak devam edeceğiz. ” dedi.

YORUMLAR 5
  • özkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Savunma sanayi alanında da yen işbirlikleri olursa güzel olur
    Cevapla
  • ilker 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim mütehhite söyleyelim baksın bu tarz ürünlere. Depreme bölgeleri için önemli bence
    Cevapla
  • yasinn 3 yıl önce Şikayet Et
    özbekistan'ın son dönemdeki atılımı oldukça dikkat çekiyor. Bu dönemde Türkiye ile bu şekilde olan ilişkiler bizleri sevindiriyor.
    Cevapla
  • paradeise 3 yıl önce Şikayet Et
    Elin yabancısı ile yapmak yerine kardeş ülkenin seçilmesi güzel olmuş. tebrikler
    Cevapla
  • Hakkı 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun. kardeş ülkelerle teknoloji transferi çok önemli
    Cevapla