Akkuyu NGS için bu yorumu yaptılar: Onları koronavirüs de durduramadı

Türkiye’nin 60 yıllık hayali olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) üçüncü güç ünitesinin temel atma töreni, Rusya’da büyük yankı uyandırdı. Projenin Türk-Rus iş birliğinin sembollerinden biri olduğu işaret edilirken konuya ilişkin Putin, “Tesis 2023 yılında devreye alınacak. Türk dostlarımız böyle bir hedef koydu. Biz bu zamanlamayı tutturmaya büyük önem veriyoruz” sözlerine yer verildi.

Akkuyu NGS için bu yorumu yaptılar: Onları koronavirüs de durduramadı
Akkuyu NGS için bu yorumu yaptılar: Onları koronavirüs de durduramadı
GİRİŞ 11.03.2021 12:23 GÜNCELLEME 11.03.2021 12:23
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Rus gazetesi Kommersant, Rus televizyon kanallarının da canlı yayınla aktardıkları töreni, "Putin ve Erdoğan, Türkiye'nin ilk nükleer santralinin üçüncü bloğunun inşaatını başlattı" başlığıyla verdi.

Türkiye’nin ilk nükleer santrali olma özelliği taşıyan Akkuyu Nükleer Güç Santralinin (NGS) temeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in video konferans yöntemiyle katıldığı törenle atıldı.

TÜRKİYE İÇİN STRATEJİK BİR HAMLE

Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın projede dördüncü güç ünitesinde temelin gelecek yıl atılacağı bilgisini verdiğine işaret edilirken, “Akkuyu, Türk-Rus iş birliğinin sembollerinden biridir. Nükleer santralin inşası, Türkiye'nin enerji arz güvenliğini sağlamaya yönelik stratejik bir adımdır.” ifadeleri aktarıldı.

Akkuyu NGS'de 3. reaktörün temeli atıldı!

Putin’in açıklamaları ise "Akkuyu NGS, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılının kutlanacağı 2023’te devreye alınacak. Projeye başlarken, Türk dostlarımız önümüze böyle bir hedef koydu. Sayın Erdoğan, bundan hep bahsetti. Dolayısıyla biz bu zamanlamayı tutturmaya büyük bir önem vermekteyiz." sözleriyle okuyuculara aktarıldı.

AKKUYU NGS'Yİ KORONAVİRÜS DE ENGELLEYEMEDİ

Rus İzvestiya gazetesinde, gelişme "Putin, Türkiye ve Rusya’nın Akkuyu’nun inşasındaki emeklerini övdü" başlığıyla verildi.

Akkuyu Nükleer A.Ş.'den 300 milyon dolarlık kredi anlaşması

Putin’in "Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili birtakım zorluklar bile Türkiye ve Rusya’nın projedeki çalışmalarını engelleyemedi" ifadeleriyle aktarılan haberde, Akkuyu NGS’nin yap-işlet-devret modelinin uygulandığı dünyadaki ilk nükleer santral projesi olduğuna işaret edildi.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali(NGS) 2023 yılında enerji üretimine başlayacak

AKKUYU NGS NEREYE İNŞA EDİLİYOR?

Rus haber ajansı TASS’ın da "Putin ve Erdoğan, Türkiye'deki Akkuyu nükleer santralinin üçüncü bloğunun inşaatını başlattı" başlığıyla aktardığı haberde, Akkuyu NGS’nin Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu (Rosatom) tarafından Akdeniz kıyısında bulunan Mersin’de inşa ettiği belirtildi.

Projede, son teknoloji güvenlik tedbirlerinin uygulandığı bilgisine de yer verilen haberde, çok sayıda Türk uzmanın da istihdam edildiği hatırlatıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk Milleti ne hayırlı olsun.İleriye yürüyüşümüz engelenemez.
    Cevapla
  • mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    coronanın bişeyi durdurdugu yok ama tutturdular eve kapanın diye. zaten yaslılar aşı oldu işte sal bizi artık
    Cevapla
  • Battal Gazi 3 yıl önce Şikayet Et
    hayallerle yasayip hayallerle ölene türk, hayallerini gerceklestirene medeni batili derim ben. bu yap islet devret modeli hosuma gitti. devletimizi de yap islet devret modeliyle rusyaya verelim kalkinmamiz daha hizli olur
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende hayallerini gerçekleştirmek için soykırım yapan, medeniyetleri yokeden medeniyetsizlere batılı derim. Şu memleketteki batı hayranlarından tiksiniyorum.
    Cevapla
  • adnan 3 yıl önce Şikayet Et
    80 yıldır yapılmıyor yaptırılmıyor.Yapanada karşı yaptırana da karşı.Bu ne ne anlamadım.Yap işlet devret modeli yeni bir model değil 100 yıldır uygulanan bir model.Adamlar 7-8 hatta 10 adet nükleer santrale sahip.Okuyun okuyun.
    Cevapla
  • kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    savaş halinde olduğun bir ülkeye nükleer santral yaptırmak. elbette elimiz armut toplamıyor ama bu ülke kadar Türkiye sınırlarına saldıran bir ABD var.. Rusya ki hiçbir sözünü tutmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle