Bakanlık duyurdu: Türkiye düşük fiyatla dünyaya sunacak

"Doğu Akdeniz Jeopolitiği ve Enerji Güvenliği: Krizden Çıkışın Yol Haritası" başlıklı programda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Öztürk Selvitop, Türkiye'nin artan LNG ve yer altı gaz depolama kapasitesiyle Avrupa'nın artan talebini ve aynı anda azalan üretimini destekleyebileceğini, bölgedeki gazı dünyaya en düşük maliyetle sunacağını ifade etti.

Bakanlık duyurdu: Türkiye düşük fiyatla dünyaya sunacak
Bakanlık duyurdu: Türkiye düşük fiyatla dünyaya sunacak
GİRİŞ 05.03.2021 11:21 GÜNCELLEME 05.03.2021 11:21
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Londra merkezli "Circle Foundation" tarafından çevrimiçi düzenlenen "Doğu Akdeniz Jeopolitiği ve Enerji Güvenliği: Krizden Çıkışın Yol Haritası" başlıklı programa Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Öztürk Selvitop, İngiltere'nin eski Kıbrıs Özel Temsilcisi Lord David Hannay ve Oslo Barış Çalışmaları Enstitüsü (PRIO) Kıbrıs Merkezi Müdürü Harry Tzimitras katıldı.

Bakanlık duyurdu: Türkiye 11 milyar dolarlık yatırım yapacak

TÜRKİYE’NİN PROJELERİ BENZERSİZ FIRSATLAR SUNUYOR

Burada konuşan Selvitop, Doğu Akdeniz'in bölgesel ve uluslararası bağlamda karmaşık ilişkileri barındırdığına dikkati çekti.

Türkiye'nin enerji diplomasisinin temellerini teknik ve ticari olarak uygulanabilir uluslararası projelerin oluşturduğunu vurgulayan Selvitop, bu projelerin barış, istikrar ve dünya ticareti için bölgeyi aşan benzersiz fırsatlar sunduğunu belirtti.

TARİHİ BİR PROJEYE İMZA ATILDI

Selvitop, "Çok yönlü projelerle enerjiyi barış ve istikrarın korunması için nasıl kullandığımızı birkaç kez gösterdik. Güney gaz koridorunun arka planı olan TANAP gibi birkaç proje geliştirdik. Rus gazını Avrupa'ya taşıyacak Türk akımı gerçekleştirildi. Ayrıca Bakü-Tiflis-Erzurum boru hattıyla Hazar Denizi'ndeki hidrokarbon kaynaklarını dünya pazarına taşıyacak tarihi bir projeye imza attık." ifadelerini kullandı.

İlham Aliyev'den dikkat çeken çağrı: Ermenistan da faydalanabilir

TÜRKİYE, BÖLGEDEKİ GAZI DÜNYAYA EN DÜŞÜK MALİYETLE SUNABİLİR

Türkiye'nin Avrupa'nın arz güvenliğine önem veren çok yönlü ve pozitif bir enerji politikasına sahip olduğunun altını çizen Selvitop, bunun taraflar için bir şans olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Selvitop, Türkiye'nin artan LNG ve yer altı gaz depolama kapasitesiyle Avrupa'nın artan talebini ve aynı anda azalan üretimini destekleyebileceğini, bölgedeki gazı dünyaya en düşük maliyetle sunacağını ifade etti.

2015 yılında bölgenin ilk doğalgaz ticaret platformu olarak İstanbul Enerji Borsasını kurduklarını anlatan Selvitop, burada enerji piyasalarının verimli, şeffaf ve sürdürülebilir bir şekilde işletilmesi ve geliştirilmesi için bazı araçlar ortaya koyduklarını kaydetti.

Türkiye'ye karşı ittifak çatırdıyor: Her an kapımızı çalabilirler!

KIBRIS SORUNUNA ÇÖZÜM OLABİLİR

İngiltere'nin eski Kıbrıs Özel Temsilcisi Lord David Hannay ise konuşmasında Kıbrıs sorunuyla Doğu Akdeniz sorununun birbiriyle bağlantılı olduğuna işaret ederek, "Doğu Akdeniz'de keşfedilen gaz yatakları Kıbrıs sorununun çözümüne yardımcı olabilir. İki devletli çözüme yönelik Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve Yunanistan tarafından bir adım atılmıyor. " ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Eleştirenlerin gözüne dizine dursun, bu sene doğru dürüst fatura bile gelmedi ,geçen senekinin neredeyse aynını ödedim. 3+1 evde oturuyorum bu ay gelen fatura 285 lira,üstelik bina yalıtımı yok ,çatı yalıtımı var. Hala 8 sene evvel çıktığım sobalı evin yakıt maliyetine ulaşamadım. Bu mu sizin pahalı dediğiniz. Eleştirelim de ne olursa olsun ,üfürükten teyyareler. Bir kere şehirlerde soluduğunuz mis gibi hava ömre bedel. 70 li yılları anlatsamda anlamazsınız Ankaranın, İstanbulun ve büyük şehirlerin hava kirliliğini. Özleyen Kemal Sunal filimlerine baksın o kabus gibi zifiri siyah havayı görsün.
    Cevapla
  • murtaza 3 yıl önce Şikayet Et
    zafer ,annemin, evide 70 mkare, yalıtımı var, çokta ısınamıyor, çatı yok aylık 680 tl fatura veriyor, kadıncağız ağlıyor bu nası iş ,sana bukadar az fatura nadıl az, geliyor
    Cevapla
  • vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    sen muhtemelen ya akp sempatizanısın yada türkiye i sınırları dışında ikamet ediyon yada kaçak kullanıyorsun saatin bozulmuştur kontrol et ceza yersin
    Cevapla
  • Ankara 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendi vatandaşına ucuza versene! Bu ab aşkı batırdı bizi. Herifler her firsatta bize ambargo uygularken elalemin terör sevicilerine ucuz lng vermek te nedir?
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten her şeyde böyle oluyor. Nedense Avrupa armudun iyisini yiyor. Ülkemin insanı kendi topraklarında hiç bir nimetten ekonomik olarak faydalanamıyor. Kardeşim böyle lüzumsuz haberler vermeyin lütfen zaten acılıyız tüm şehitlerimizi Allah'tan Rahmet Diliyorum. Daha nekadar şehit vereceğiz. Dünyada bu kadar vatan evladını şehit veren bir ülke varmı acaba vatan sağolsun
    Cevapla
  • Sakarya - Fırat... 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa verdiği sözleri tutmuyor ; birde onların tedarikçisi mi olacağız....Pes yani pes
    Cevapla
  • Casper 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz yeter ki destek olun sayın bakanım ne bulursanız artırın ötv oranlarını vurun sırtımıza sikinti yok istediğiniz ülkeye destek olun,sinirsiz mülteci getirin bütün afganlari sokun içeri biz razıyız..Gerçekten artik dış politikanizi gözden geçirip kendi vatandasiniza merhamet edin gerçekten. mısıra kustum,ona küstüm buna kustum ee ne olacak..kardesim terörün babası alası ABD ona niye kusmuyoruz müttefik diyoruz..haaa o zaman önce kendi milletinin cikarini düşüneceksin...Suriyede nasil bizi gazlayip,kayıtlı kayıtsız 8 milyon mülteciyi kucağımıza bıraktılar.. Siz suan mısırla muhatap olsaydınız ege Akdenizde yunanla bu kadar uğraşmazdik..Mecali olmayan Filistin bile barış pınarıni kınadı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle