İstatistikler alt üst oldu! Avrupa'nın yeni devleri Türkiye ve Rusya

Havacılık alanında yayın yapan Anker Report’un Editörü Ralph Anker’ın yaptığı araştırmaya göre Avrupa’da iki büyük havacılık gücü olduğu sonucuna varıldı. Buna göre de Türkiye bariz şekilde liderken arkasından da Rusya geliyor.

İstatistikler alt üst oldu! Avrupa'nın yeni devleri Türkiye ve Rusya
İstatistikler alt üst oldu! Avrupa'nın yeni devleri Türkiye ve Rusya
GİRİŞ 24.02.2021 15:18 GÜNCELLEME 24.02.2021 15:20
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Avrupa havacılık sektöründe uzun yıllar boyunca üç şey kesindi. En çok uçuşa İngiltere sahipti, Londra en iyi bağlantılara sahip kentti ve Heathrow da yolcu sayısı açısından en işlek havalimanıydı. Havacılık alanında yayın yapan Anker Report’un Editörü Ralph Anker’ın yaptığı araştırmanın sonucuna göreyse Koronavirüs salgını bu durumu bozmuş gibi görünüyor.

TÜRKİYE LİDER, ARKASINDAN RUSYA GELİYOR

Anker, 2020 yılının nisan ve aralık ayları arasında 400’den fazla havaalanındaki yolcu istatistikleriyle yaptığı ve bunu 2019’daki aynı dönemle karşılaştırdığı araştırmasında, Avrupa’da iki büyük havacılık gücü olduğu sonucuna vardı. Buna göre de Türkiye bariz şekilde liderken arkasından da Rusya geliyor.

Tek tek havaalanları istatistiklerine bakıldığında salgının Batı Avrupa havacılık sektörüne vurduğu darbe daha net görülüyor.

İSTANBUL HAVALİMANI AÇIK ARA ÖNDE

İstanbul’un yeni havalimanı trafik yoğunluğunun yüzde 69’unu kaybetse de rakiplerinin yine de açık ara önünde. Arkasından da Sabiha Gökçen Havalimanı geliyor. Avrupa’daki tüm havalimanları içinde üçüncü sırada Antalya Havalimanı yer alıyor. 

BÜYÜK DÖRTLÜDEN HİÇBİRİ İLK 6'DA DEĞİL

Sonraki üç sırayı Moskova üçlüsü Sheremetyevo, Domodedovo ve Vnukovo Havalimanları paylaşıyor. Yani Batı Avrupa’nın “büyük dörtlüsünden” hiçbiri ilk altıda değil. Londra Heathrow yedinci sırada, arkasından da Paris ve Amsterdam geliyor. Frankfurt 12., Madrid 14. ve Atina 15. sırada yer alıyor.

KORONAVİRÜS HAVAYOLU ULAŞIMINI VURDU

Yıllık ortalama 80 milyon olan yolcu sayısı 2020 yılında 22 milyona gerileyen İngiltere’nin başkenti Londra’daki Heathrow Havaalanı'nın geçtiğimiz yıl 2 milyar sterlin zarar ettiği açıklandı.

Heathrow Havalimanı'ndan yapılan açıklamada, 2020'de 75 yıllık tarihinin en zor yılını yaşayan havaalanının, azalan uçuş ve yolcu sayısı nedeniyle 2 milyar sterlin zarar ettiği kaydedildi. Açıklamada, havaalanının yılda ortalama 80 milyon olan yolcu sayısının 2020 yılında 22 milyona gerilediği belirtildi.

İngiliz yayın kurumu BBC’ye değerlendirmede bulunan Heathrow Havaalanı Üst Yöneticisi (CEO) John Holland-Kaye, havaalanının 2023 yılına kadar yeterli nakdinin olduğunu söyledi. Holland-Kaye, ayrıca İngiltere’de 22 Şubat tarihinde Başbakan Boris Johnson’ın ülkenin karantinadan çıkış planını açıklamasının ardından, tatilcilerin bu yaz tatile çıkabileceklerine inandığını söyledi.

İngiliz hükümetinin karantinadan kademeli çıkış planına göre, mayıs ayı ortasından itibaren ülkede karşılıklı uçuşların normale dönmesi öngörülüyor. Halen yaklaşık 17,7 milyon kişinin aşılandığı ülkede, tüm yetişkinlerin aşı işlemlerinin temmuza kadar tamamlanması planlanıyor.

YORUMLAR 13
  • net 3 yıl önce Şikayet Et
    rusya ve çin imparatorlukları yıkılsa da türkler mançuryalılar iç moğollar rahat etse. Batı bunları yıkmaya çalışıyor inşallah yıkılırlar.
    Cevapla
  • İstanbullu 3 yıl önce Şikayet Et
    80 sene Ülkemi yöneteMeyenlere hakkımı helal etmiyorum. İstanbul havalimanını yaptırmamak için gezi terörünü yapanların kime hizmet ettiği daha net anlaşılıyor. He he he bir de chdp lilere göre su basıyor kuşlar yüzünden iniş yapılamıyordu değil mi?!
    Cevapla
  • Sultan Sencer 3 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah. Kılıçdaroğlu bu haberi okusun. Ve sayın cumhurbaşkanının elini öpsün. İnanın o zaman yüz kat büyür muhalefet lideri.
    Cevapla
  • Alican 3 yıl önce Şikayet Et
    Manyakmısın delimisin zırdelimisin sen
    Cevapla
  • AyYıldız 3 yıl önce Şikayet Et
    bizim kemal ne diyor? neden şehir hastaneleri yapuyorsunuz oraya harcanan paraları sağlık çalışanlarına verin diyor Allah kemal'e eccik beyincik nasip eylesin diyoruz
    Cevapla
  • MSELİM 3 yıl önce Şikayet Et
    hastaneler yapıdı hem koronaya karşı hazırlık oldu hemde avrupanın sağlık turizmi merkezi olduk.yolllar köprüler deniz alt geçitleri yapıldı ipek yolunun merkezi olduk.havaalanları yapıldı havacılıkta avrupada lider olduk. savunma sanayine yatırımlar yaptık akdenizde bayrak salladık bizde varız dedik.bunların hepsinede de muhalefet karşı çıkmıştı.dünyada böyle dar kafalı muhalefet ve ileri görüşlü bir lider varmı?yok.iyiki varsın Reis.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle