Türkiye’den ekonomik 'mucize'! Almanların dikkatini çekti

2020’de pandemiye rağmen Türkiye ekonomisinin büyüyecek olması Almanlar’ın da dikkatini çekti. Ülkenin ekonomi gazetesi Handelsblatt, “Türk ekonomik mucizesinin nedenleri” başlıklı bir makale yayımladı

Türkiye’den ekonomik 'mucize'! Almanların dikkatini çekti
Türkiye’den ekonomik 'mucize'! Almanların dikkatini çekti
GİRİŞ 24.02.2021 14:59 GÜNCELLEME 24.02.2021 15:00
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Dünyanın başına 100 yılda bir gelecek felaket olarak görülen koronavirüs salgınında, dev ekonomiler sarsılırken, Türkiye ekonomik başarı grafiğiyle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. 2020'yi pozitif büyümeyle kapatması beklenen Türkiye ekonomisine bir övgü de Almanya'dan geldi. Uluslararası bankalar ve finans kuruluşları art arda 2020 büyüme öngörüsünü revize ederken, Almanya'nın önde gelen ekonomi gazetelerinden Handelsblatt da "Türk ekonomik mucizesinin nedenleri" başlığıyla tam sayfalık bir haber yayımladı.

ÖNLEMLER BÜYÜTTÜ
Yazıda, pandemiye rağmen Türkiye'nin aldığı önlemlerin ülke ekonomisinin büyümesine yardımcı olduğu belirtildi. Uygulanan düşük faiz politikasının da büyüme sürecine katkı sağladığına dikkat çeken gazete, Kasım 2020'ye kadar düşük seviye tutulan faiz oranının şirketleri yatırım yapmaya, tüketicileri de alışveriş yapmaya teşvik ettiği belirtildi. Gıda sektörünün kapatılmasının, Türk ekonomisini kötü yönde etkilemediği belirtilirken, bu dönemde restoran ve kafeler için geçerli olan uzaktan servis politikasının, işletmeciler için kurtarıcı bir rol üstlendiğine de yer verildi. Türkiye'nin turizm sektöründeki başarılı adımlarının da büyümedeki payının büyük olduğunu belirtildi.

ŞİRKETLERDEN REKOR KÂR
Düşük faizlerin Türk Lirası'na bir ara değer kaybettirse de şirketlerin rekor kârlar elde etmesine vesile olduğunu yazan gazete, haberinde şöyle dedi: "Türkiye'de birçok şirket rekor kar bildirdi. Aksa, 2020 yılının dördüncü çeyreği ile Ocak 2021'de ful kapasite çalıştığını açıkladı. Orge, yüzde 28 daha fazla kar bildirdi. Erdemir yüzde 17, Otosan ise yüzde 30."

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 46
  • Eyyamcı 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa bizi kıskanıyor aloo 1 günde dolar 35 kuruş deger kazandı hayırdır ,?
    Cevapla
  • mehmet pişkin 3 yıl önce Şikayet Et
    sanayinin içinden biri olarak sanayinin bu pandemide hiç hız kesmeden devam etmesini hiç anlayamıyorum.sürekli bunu konuşuyoruz.
    Cevapla
  • İstanbullu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence pandemi de en güzel ekonomik karar en düşük emekli maaşlarına seyyanen yapılan zam ve ardından asgari ücrete yüzde 21 zam ylapılmasıdır.
    Cevapla
  • Kurtuluş 3 yıl önce Şikayet Et
    Chp bu haberi yapan yandaş basin kuruluşunu iktidara gelirse kapatır.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne yani isci cikartmasin diye iscisinin sgk primini devlet odedi buna ragmen %30 karla mal mi satti fabrlkalar %30 -%17 fabrika kari olur mu halka zulumdur bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle