Dünyada büyük ses getirdi! Türkiye'nin hamlesi destanı başlattı

Türkiye'nin demiryolu ile küresel ticarette köklü değişikler yaşatacağını belirten İtalyan basını, Rusya ve Çin'e yapılan ihracat sevkiyatlarının küreselleşme destanını başlattığı ifade edildi.

Dünyada büyük ses getirdi! Türkiye'nin hamlesi destanı başlattı
Dünyada büyük ses getirdi! Türkiye'nin hamlesi destanı başlattı
GİRİŞ 15.02.2021 13:56 GÜNCELLEME 15.02.2021 13:57
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

İtalyan basını, 21. yüzyıldaki uluslararası demiryolları projeleriyle ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

"DEMİRYOLLARI DAHA VERİMLİ BİR ULAŞIM ARACI"

19. yüzyılın ekonomileri ve toplumlarında devrim yaratan eski demiryollarının, 150 yıldan fazla süredir küreselleşmenin ilerlemesini sağlayan araçlardan biri olmaya devam ettiği belirtilen yazıda demiryollarının belirli koşullar altında, deniz taşımacılığına göre çok daha hızlı ve daha verimli bir ulaşım aracı olduğundan bahsedildi.

"DEMİRYOLU TAŞIMACILIĞI HAFİFE ALINMAMALI"

Deniz taşımacılığının uluslararası ticaretin % 90'ından fazlasını oluşturduğuna değinilen yazıda Uluslararası demiryolu taşımacılığının hafife alınmamasının gerektiğini vurgulandı.

"TÜRKİYE, KÜRESEL TİCARETTE KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK YAŞATACAK"

Türkiye'nin Rusya ve Çin'e giden ihracat trenlerinin uzun vadede küresel ticarette köklü değişikliklere götüreceği ifade edildi. Türkiye-İran ve Pakistan'ı birbirine bağlayan demiryolu projesinin Uluslararası Kuzey-Güney Ulaşım Koridoru'na alternatif olduğu belirtildi.

"TÜRKİYE, DEMİRYOLU ÜZERİNDE KÜRESELLEŞME DESTANINI BAŞLATTI"

Çin'i Avrupa'ya bağlayan İpek yolunun merkezinde yer alan ve demiryolu ağıyla oyundaki iddiasını ortaya koyan Türkiye'nin Rusya ve Çin'e yaptığı ihracat sevkiyatının, demiryolu üzerinde küreselleşme destanının başladığının somut bir işareti olduğu ifade edildi.

KAYNAK: STAR.COM.TR
YORUMLAR 34
  • Ömer Faruk demir 3 yıl önce Şikayet Et
    He he destan yazıyoruz. Bunu da İtalya söylüyor. Arkadaşlar ne verdik ne aldık. O nu iyice öğrenelimde kar mı zararmı ettik bilelim
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Özelikle Türk ler Çin e çok dikkat etmeli Çin'in yayılma alanı tarihi Türk topraklarıdır doğu Türkistan Rusya içinde olsaydı bağımsız olurdu çin hakimiyetinden kurtarmak büyük mücadeleye sahne olur nufusu az diğer Türk çoğrafyaları icinde geçerlidir Rusya'nın büyük çoğunluğu Türk toprağıdır aynı tehtit Rusya içinde geçerlidir Rusya bir daha yıkılırsa oralar Çin'e geçmemeli Çinliler Seddi aşmamalı yatağından çıkmamalı Orhun abidelerinde yazılıdır
    Cevapla
  • Onur 3 yıl önce Şikayet Et
    Nüfus önemli değil turkiye savasa girse 50 milyon savascı cıkar yüzlerce yıl savasırız savas bitmez yani
    Cevapla
  • Dede 3 yıl önce Şikayet Et
    Trabzona gelsin tren turkiyenin her yerine de gitsin her yer tiçaret yolçuluktan uluslar arası tiçarete buyur
    Cevapla
  • Sade 3 yıl önce Şikayet Et
    Sorsak ilk okul yada bilemedin lise terk der, ilerizeka tiktoklamı çinle savaşacan bu zihniyet olduktan sonra biz peru da düşük ülkelerle kıyaslanırız, şaka gibi adam bitmiyen enerji bulmuş gibi konuşuyor
    Cevapla
  • Sınır 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu müthiş projeden rahatsız kim oluyorsa milli olmadığınıda ispat etmiş olur.
    Cevapla
  • adem vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Gümrük birliği için de "bizm şirketler topu diker" deyip aynı şekilde karşı çıkıyorduk. Ne oldu? Koç'un kanatlı tenekeleri(şahin, kartal, doğan) yerine daha kaliteli ve konforlu araçlar üretilmeye ve kullanılmaya başlandı. Hatta şu anda ihracatımızın yaklaış %25 otomotiv sektöründen oluşuyor.
    Cevapla
  • ZeusOne 3 yıl önce Şikayet Et
    RightWorld Erdogan has great vision, but many turks dont understand his vision. Erdogan try to turn turkey into manufacturing giant but it isn't easy, he tried many industries, but defence industry is most successful. He tried another one, turn Turkey into giant logistics hub, it's very rational. Erdogan is fast & hardworker, risktaker, because of that lazy & visionless people (CHP) are very2 uncomfortable with erdogan.
    Cevapla
  • Doğru Söz 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu proje bizim projemiz mi ki? küresel çetenin Çin'deki üretim üslerinden tüm dünyaya pazarlama projesi. Türkiye'de üretim yapan ancak bu Çin mallarıyla rekabet edemeyen yerli-milli şirketler bir bir topu diktiğinde nasıl yorum yapacaksınız merak ediyorum... Rabbim Devletimizi ve Milletimiz korusun. Tüm dünya için gidişat çok da iyi değil...
    Cevapla
  • AyYıldız 3 yıl önce Şikayet Et
    Büyük Türkiye Dünyaya damga vurmaya başlamıştır son 20 yılın mimarı REİS'imizdir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle