Azerbaycan ve Türkiye anlaştı! Sadece kimlik göstermek yetecek

Türk vatandaşlarının sadece kimlikle yurt dışına çıkarak seyahat edecekleri ülkelerin sayısı artıyor. Azerbaycan Milli Meclisi, Azerbaycan ile Türkiye arasında "Ortak Medya Platformu" oluşturulmasını öngören ve iki ülke arasında kimlik belgeleri ile seyahate olanak sağlayan anlaşmalara onay verdi.

Azerbaycan ve Türkiye anlaştı! Sadece kimlik göstermek yetecek
Azerbaycan ve Türkiye anlaştı! Sadece kimlik göstermek yetecek
GİRİŞ 01.02.2021 17:49 GÜNCELLEME 01.02.2021 17:49
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Milli Meclisin Genel Kurul toplantısında, "Azerbaycan ile Türkiye Arasında Medya Alanında Stratejik İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı" görüşüldü.

Azerbaycan ile Türkiye medyalarının eş güdüm halinde hareket etmesi noktasında etkin faaliyet gösterecek "Ortak Medya Platformu"nun oluşturulmasını öngören mutabakat zaptı, milletvekillerince onaylandı.

Milletvekilleri, "Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında 25 Şubat 2020'de Bakü'de İmzalanan Karşılıklı Vize Muafiyetine Dair Anlaşma'ya Getirilen Değişikliklere Dair Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında 1 Numaralı Protokol"ü de müzakere ederek onayladı.

Bu protokolün yürürlüğe girmesiyle Azerbaycan ile Türkiye arasındaki seyahatler sadece kimlik belgesi ile gerçekleştirilebilecek. Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı Ganire Paşayeva, Genel Kurulda yaptığı konuşmada, Dağlık Karabağ'daki 44 günlük savaşta Azerbaycan gerçeklerini dünyaya aktif şekilde ileten Türk basın kuruluşlarına teşekkür etti.

Paşayeva, "Ortak Medya Platformu"nun oluşturulmasına ilişkin mutabakat zaptının merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in "bir millet, iki devlet" ilkesine uygun çok önemli bir belge olduğunu vurguladı.

Ortak hedeflere daha çabuk varmak adına önemli bir anlaşmayı onayladıklarının altını çizen Paşayeva, uluslararası arenada karşılaşılan dezenformasyonla ortak mücadele edilmesi ve dünya kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gibi konuların önem arz ettiğini söyledi.

Her iki anlaşma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Aralık 2020'deki Bakü ziyareti kapsamında imzalanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 25
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    nahcıvan yolu açılsında arabayla gidip geliriz rahat rahat
    Cevapla
  • Medyacı Kurbn 3 yıl önce Şikayet Et
    hemen TÜRKSAT'da Azerbaycan kanalları için bir frekans tahsis edilmeli ve 15-20 Azerbaycan kanalı bu frekanstan yayın yapmalıdır. Örneğin 12685 / 30000 - H frekansı gibi. Bunlardan da çok cüzzi göstermelik bir rakam ücreti alınarak Tüm Dünyaya bu kardeşlerimizin sesi duyurulmalıdır. haa olmaz ise TRT AVAZ adam gibi çalışmalıdır. Boş bir kanal çünkü.
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    salgın sona ermese hem zor ,hem sakıncalı...salgından dolayı millet başka şehire zor gidiyor,kaldiki başka ülkelere gidip gelecek.
    Cevapla
  • Hilmi 3 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan bi zahmet şü bizim yavru vatanı tanısın
    Cevapla
  • dipNot 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel uygulama. Ama Yurtdisindan Türkiye ye giriste, yani geri dönüste, neden bu uygulanmiyo, yani kimlikle gecis saglanmiyo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle