Kuvvetli fırtına ve sağanak, balık fiyatlarını uçurdu

Olumsuz hava şartları nedeniyle son günlerde balığın az miktarda avlanması, fiyatlarda artışa neden oldu. Kuşadası Balık Pazarı’nda barbun, levrek, çipura gibi en çok ilgi gören ve tüketilen balıkların fiyatları adeta cep yakıyor.

Kuvvetli fırtına ve sağanak, balık fiyatlarını uçurdu
Kuvvetli fırtına ve sağanak, balık fiyatlarını uçurdu
GİRİŞ 29.01.2021 10:40 GÜNCELLEME 29.01.2021 10:42
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kuşadası’nda son iki gündür etkili olan kuvvetli fırtına ve sağanak yağmur sırasında rüzgarın şiddeti saatte 60 kilometreye kadar ulaştı ve hava sıcaklığı da 2 dereceye kadar düştü.

Kuşadası Liman Başkanlığı olumsuz hava şartları nedeniyle bir gün boyunca teknelerin ve diğer deniz araçlarının denize açılmasını yasakladı. Bu durum da en çok balıkçıları etkiledi.

Kuşadası Körfezi’nde hava muhalefeti nedeniyle balık fiyatlarının arttığını kaydeden balıkçılar, iyi havalarda balık miktarının çok ve fiyatlarının ucuz olduğunu, kötü havalarda ise hem balık miktarının azaldığını hem de fiyatların yükseldiğine dikkat çektiler. Murat Kaynak, Eda Özyağcı, Soner Özyağcı ve Kazım Fındık isimli balıkçılar, son günlerde kuvvetli fırtınanın balık fiyatlarını ikiye katladığından yakınarak, bu durumda tüketicilerin balık alamadığını, kendilerinin de para kazanamadığını söyledi.

YORUMLAR 4
  • ayaz 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul'da hamsi 7-10 TL arası olmazsa evime sokmam. Balığın göbeği İstanbul'da yaşıyoruz 30 TL' den aşağıya balık yok!
    Cevapla
  • memur 3 yıl önce Şikayet Et
    Uçmadığı hafta yok zaten. Her hafta uçuyor.
    Cevapla
  • Necdet 3 yıl önce Şikayet Et
    İsterse milyon yapsın almayız yemeyiz olur biter
    Cevapla
  • Şakirr 3 yıl önce Şikayet Et
    O kadarrrrrr.
    Cevapla