Yeni maaş teklifi geldi: Emekliye en az 2.825 TL!

Emekli maaşının en az 2.825 TL olması için teklif yapılacak. Türkiye Emekliler Derneği ise 'Asgari ücrete eşitlensin' teklifinde bulunacak.

Yeni maaş teklifi geldi: Emekliye en az 2.825 TL!
Yeni maaş teklifi geldi: Emekliye en az 2.825 TL!
GİRİŞ 29.01.2021 09:07 GÜNCELLEME 29.01.2021 09:37
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Emekli maaşları en az 2825 TL olabilir.  Türkiye Emekliler Derneği ise 'Asgari ücrete eşitlensin' teklifi yapacak. En az emekli maaşı 2019'da bin, 2020'de bin 500 liraya çıkarılmıştı. Her yıl yaşanan artış ve 2021 asgari ücret ile beraber emekli maaşları da yeniden artış yaşayabilir. 

Emekliler için son yıllarda pek çok önemli düzenleme hayata geçirildi. Yıllık 2 bin lira olan bayram ikramiyeleri, banka promosyonu gibi. Ayrıca emekli aylıklarında iyileştirmelere de imza atıldı. En düşük emekli aylığı ödemesi 2019'da bin liraya, 2020'nin Nisan ayından itibaren bin 500 liraya yükseltildi. 

DUL-YETİME DE YANSIR

Emekliler, taban aylıkta bu yıl da bir artış yapılması beklentisi taşıyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), SSK ve Bağ- Kur sigortalılarının taban emekli aylıklarının, yeni yılla birlikte net 2 bin 825 liraya çıkarılan asgari ücret seviyesine yükseltilmesi talebini gündeme taşıdı.

Bu talep hayata geçerse, çok sayıda emeklinin geliri artacak. Emeklilere en az asgari ücret kadar maaş ödenecek. Düzenlemeden, kapsamdaki emeklilerden vefat etmiş olanların hak sahibi yakınları da hisseleri oranında yararlanacak.
 

KAYNAK: AHABER
YORUMLAR 11
  • hacı emmi 3 yıl önce Şikayet Et
    eskiden 1 ay çalışırdık, işveren 15 gün çalıştı gösterir sigorta yatardı(şimdi ise azda çalışsan tam 1 ay olarak yatırmak zorunda). 30 yılın uzerinde ne kadar çalışsanda aynı 30 yil çalışmış gibi alırdık(şimdi ise 30 yılın uzerinde ne kadar cok çalışırsan o kadar fazla aliyorsun 1 yil fazla 80-100₺). erken emekli olurduk düşük maaş bağlanırdı. Allah cellü celaluhu Erdoğan'dan razı olsun. o güzel insanlardan da razı olsun.
    Cevapla
  • Despot 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu emekliler derneği ne işe yarar, bilen varsa söylesin lütfen, Daha yeni akılları başlarına gelmiş, teklif vereceklermiş, helal olsun şu derneğe, E posta kutularına defalarca, denemem rağmen, e posta bile yazamadım, e posta, yazıyorum, bekletiyor, bekletiyor, bir hata oluştu deyip, atıyor,
    Cevapla
  • abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    dünyada yok böyle birşey biraz mantıklı olmalı okumuş yönetici olmuş adamlar. tamam biz de isteriz ama mantığa aykırı. çalışırken maaş kadar prim mi verdik aynı çalışırken ki maaşı alabilelim. almanya da bile 2000 euro maaş alan emekli olunca 1300 euro alır. cebimiz için devlet yanarsa yansın mantığındaki egoist tavırlar çocuklarımızın geleceğini ipotek altına alır. Ya da şöyle mümkün olabilir. emekli vefat edince kalan hanıma veya kıza verilen kesilir. başka türlü mantığı yok. biraz gerçekçi ve akılcı düşünüp konuşmak lazım
    Cevapla
  • hacı emmi 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen öyle. avrupada ölünce maaş geri kalan ailesinin hiç birine verilmez. ama bizim devletimiz veriyor. bu devlet ayakta duruyorsa şükretmeliyiz.
    Cevapla
  • Despot 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet mantıklı düşünüp, konuşmak lazım, Ben asgari ücret 880 TL iken, 860 TL prim ödüyordum, ayrıca, 5375 gün ile emekli olma hakkım varken, 8500 gün prim ödedim, tek amacım, emekli maaşım yeterli olsun fikriydi. Şimdi asgari ücret 2825 TL, benim emekli maaşım 2450 TL. Evet mantıklı olalım!!!!!!
    Cevapla
  • sürünen emekli 3 yıl önce Şikayet Et
    insallah asgari ucrete endekslenir boynu bukuk geziyoruz yazik gunah bizlere
    Cevapla
  • Emekli 3 yıl önce Şikayet Et
    İNTİBAK YASASI da rafta unutuldu.
    Cevapla
  • Şahin Utku 3 yıl önce Şikayet Et
    Sümenaltında bekletiliyor.Sırası çabuk gelir İnşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle