Suudi Arabistan'da 3,1 milyar dolarlık yolsuzluk ortaya çıkarıldı

Suudi Arabistan'da Denetleme ve Yolsuzlukla Mücadele Kurumu, iş adamları ve banka görevlilerini de kapsayan yaklaşık 3,1 milyar dolarlık yolsuzluğu ortaya çıkardı.

Suudi Arabistan'da 3,1 milyar dolarlık yolsuzluk ortaya çıkarıldı
Suudi Arabistan'da 3,1 milyar dolarlık yolsuzluk ortaya çıkarıldı
GİRİŞ 28.01.2021 14:44 GÜNCELLEME 28.01.2021 14:44
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan habere göre, Denetleme ve Yolsuzlukla Mücadele Kurumu, Merkez Bankasıyla iş birliği içinde bazı banka çalışanları ve iş adamlarının da karıştığı organize bir çeteden rüşvet alınmasına ilişkin yasal prosedürü uygulamaya başladı. 

İş adamları, bazı banka çalışanları, güvenlik görevlileri ve ülkede ikamet edenlerin de aralarında bulunduğu belirtilen olayda söz konusu çetenin bilinmeyen kaynaklardan para yatırdığı ve bu meblağı ülke dışına transfer ettiği ifade edildi.

Soruşturulan yolsuzluğun 11,6 milyar riyal (yaklaşık 3,093 milyar dolar) değerinde olduğu kaydedildi.

Olay kapsamın 32 kişi gözaltına alındı

Suudi Arabistan güvenlik güçleri, bankaya gitmekte olan 5 kişinin yanı sıra 7 iş adamı, 12 banka çalışanı ve 1 emniyet görevlisini gözaltına aldı.

Olay kapsamında ayrıca rüşvet, sahtecilik ve yasadışı mali kazanç, ticari faaliyetleri gizleme ve kara para aklamada nüfuzunu kullanma suçlarına karıştığından şüphelenilen 5 vatandaş da gözaltına alındı.

Halihazırdaki soruşturmalar, bir dizi hayali ticari yapı kurulması, banka hesabı açılması ve bu hesaplardan para yatırılıp-çekilmesi kapsamında iş adamları ve bir banka müdürü hakkında yürütülüyor.

Suudi Denetleme Kurumu, kamu varlığını alan, görevini kendi çıkarı için ya da kamu zararına kullanan kişileri takip etmeye devam ettiği aktarıldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    demekki dürüstlük insanın içinde olacak...yoksa şeriat yasaları,kol kesme,kırbaç,kelle uçurma tam çözüm değil.kalbin bozukiruhun kötü olduktan sonra dini eğitim almak,Kuran okuyup namaz kılmakda çözüm değil.mesala bakın Jopanya ya,adamlar müslüman değil,şintotizm diye dinleri var,ama çoğu müslümandan şerefli ve dürüstler,öyleki şereflerine leke sürüldüğünde intihar edecek kadar.
    Cevapla
  • Sinsi cik 3 yıl önce Şikayet Et
    Olayı namaz kılıp kuran okumakla nasıl iliskilendir pes dogrusu. Suudiarabistandaki tum insanları musluman,dindar sanıyorsun anlaşılan.
    Cevapla
  • efgan 3 yıl önce Şikayet Et
    geçenlerde bir dokuman tar izledim bunların en başındaki prensler sud ailesinin en önde gelenleri en büyük kara para aklayan ları diye ortaya çıkarılmış,ama kimse(ABD,AB,ingilter) bir şey yapamıyor yoksa Arabistan bu devletler ile iş yapmayız diye tehdit ediyor lar
    Cevapla
  • dfghjkl 3 yıl önce Şikayet Et
    ulan bu arap yarım adasında ne paralar dönüyor ne paralar...
    Cevapla
  • Ahmet osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Muahliflere çökme bahanesi
    Cevapla
  • HACI 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen. Eğer rüşvetle gerçekten uğraşmak istiyorlarsa selmanın yediği yada yedirdiği rüşvetlere baksınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle