Yeme-içme sektörü destekleri memnuniyetle karşıladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeme-içme sektörüne yönelik desteklerin çok önemli olduğunu belirten sektör temsilcileri, karardan memnuniyetlerini dile getirdi.

Yeme-içme sektörü destekleri memnuniyetle karşıladı
Yeme-içme sektörü destekleri memnuniyetle karşıladı
GİRİŞ 28.01.2021 01:16 GÜNCELLEME 28.01.2021 01:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyetleri kısıtlanan restorant, lokanta ve kafe gibi işletmelere destek ödemesi yapılacağını açıkladı.

Sektör temsilcileri bu karardan memnuniyetlerini dile getirdi.

Yeni müjdeyle ilgili açıklamalarda bulunan sektör temsilcileri, desteklerin özellikle küçük esnafa can suyu olabileceğini belirtti.

Orta ve büyük ölçekteki işletmeler de yenide faaliyetlerin başlamasını beklediklerini ifade etti.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİ DESTEK ÖDEMESİ KARARINDAN MEMNUN

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, hükümetin yeme-içme sektörünü unutmamasının çok önemli olduğunu belirterek, açıklanan desteklerin mutluluk verici olduğunu söyledi.

Bingöl, "Özellikle küçük esnafa can suyu olacak bu destekler için çok teşekkür ediyoruz. Ancak sektörde faaliyet gösteren orta ve büyük ölçekli işletmelerin faaliyetlerini sürdürülebilmesi için ilk fırsatta açılması gerekiyor" dedi.

"ESNAFA CAN SUYU OLACAK"

Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer, sektörün desteklenmesi konusunda alınan kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmasını sektöre verilen önem açısından önemli olduğunu belirtti.

Gastronomi Turizm Derneği Üyesi Ahmet Sait Tütünci de, desteğin son derece anlamlı olduğunu belirterek, "Binlerce esnafa adeta can simidi gibi gelecek bu destekler çok önemli" dedi.

 

KAYNAK: AA