Bir dilim pastanın fiyatı 20 TL'ye çıktı

Son dönemde fiyatları artan süt ürünleri, yumurta ve ayçiçek yağı pastane ürünlerine de etkisini gösterdi. 'Bir dilim pastanın 20 lira olması' başlığı sosyal medyada tartışılan konuların arasında yer aldı.

Bir dilim pastanın fiyatı 20 TL'ye çıktı
Bir dilim pastanın fiyatı 20 TL'ye çıktı
GİRİŞ 27.01.2021 09:27 GÜNCELLEME 27.01.2021 09:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, maliyet artışı nedeniyle zamların olduğunu ancak 20 liralık bir dilim pasta fiyatının da fahiş olduğunu belirtti. İstanbul Pastacılar Odası Genel Sekreteri Sefa Özkan'a göre bu fiyatlar normal. Özkan, ''Kiralar, maliyetler yüksek o yüzden bu fiyatlar malesef normal'' dedi.

Pandemi şartları, artan maliyetler, stokçular ve fırsatçılar nedeniyle son dönemde fiyatı artan ürünlerin başında; yumurta, ayçicek yağı, tereyağ ve süt ürünleri geliyor.

Ayçiçek yağının litre fiyatı son dönemde neredeyse ikiye katlandı.

Yumurta fiyatlarındaki artış yüzde 50'ye yakın. Süt ve süt ürünlerindeki fiyat artışı da dikkat çekiyor.

Bu ürünlerin hemen hepsi pasta yapımında kullanılıyor. Hal böyle olunca pasta fiyatlarında yükseliş de kaçınılmaz oluyor.

Bu konu bugün sosyal medyanın gündemindeydi. "Bir dilim pastanın 20 lira olması" başlıklı tartışmaya çok sayıda kullanıcı katıldı, yorum yağdı.

Peki sektör temsilcileri konuyla ilgili ne düşünüyor, fiyat gerçeği yansıtıyor mu? ntv.com.tr yetkililerden görüş aldı.

''BU FİYAT KABUL EDİLEMEZ''

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice'ye göre, bir dilim pastanın fiyatının 20 lira olması kabul edilebilir bir rakam değil.

Son dönemde pasta yapımında kullanılan ayçiceği yağı, yumurta gibi mamullerde artışlar yaşandığını söyleyen Yenice, ''İçinde bulunduğumuz koşullar içerisinde 20 liralık bir dilim pasta fiyatı yok, varsa da bu fiyat tamamen fahiş bir fiyattır. Bu da kabul edilir bir rakam değildir'' dedi. 

'KİRALAR MALİYETLER YÜKSEK FİYAT NORMAL'

Ham madde ürünlerine gelen zamlardan kaynaklı fırıncıların maliyetlerini artırdığını ve bu durumun da pasta fiyatlarına yansıdığını söyleyen İstanbul Pastacılar Odası Genel Sekreteri Sefa Özkan ise lokasyona dikkat çekti.

''Bir dilim pastanın 20 lira olmasının İstanbul'da yerine göre değişir" diyen Özkan, "Beşiktaş'ta ya da Şişli'de rakamlar birbirinden farklıdır. Kiralar yüksek, maliyetler yüksek o yüzden bu fiyatlar malesef normal'' ifadelerini kullandı.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 2
  • İşsizAşıkkk 3 yıl önce Şikayet Et
    Alma kardeşim. Gebermessin. Kimse bişey almasın. Markete girdiğim fiyatları gördüğüm anda çıktım. Gelemem yaa. Evdekileri ununa kadar bitiricem. Tepki verin az.
    Cevapla
  • reis 3 yıl önce Şikayet Et
    almasın kimse ondan sonra seve seve düşürecek ler fiyatları. örneğin yağ fiyatı. evde patates kizartmiyoruz artık. yağın çok kullanıldığı şeyleri yapmiyoruz. 5 littelik yağ bize 2,3 ay gidiyor. millet bu şekilde tepki gösterse i fiyatlar düşer.
    Cevapla