Erdoğan'ın sözleri sonrası Türkiye'ye para akıyor! Yabancı yatırımcı harekete geçti

Yabancı yatırımcılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın reform sözüne sadık kalması durumunda gelişmekte olan piyasalardaki en büyük geri dönüşlerden biri olması umuduyla ülkeye dönüyor.

Erdoğan'ın sözleri sonrası Türkiye'ye para akıyor! Yabancı yatırımcı harekete geçti
Erdoğan'ın sözleri sonrası Türkiye'ye para akıyor! Yabancı yatırımcı harekete geçti
GİRİŞ 25.01.2021 16:13 GÜNCELLEME 25.01.2021 16:13
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Erdoğan’ın yeni, piyasa dostu bir dönem sözü verdiği ve yeni bir Merkez Bankası Başkanı görevlendirdiği kasım ayından beri Türk varlıklarına 15 milyar dolardan fazla yatırım yapıldı.

Ondan fazla yabancı yatırım yöneticisi ve Türk bankası ile yapılan mülakatlar bu para akışının, özellikle büyük yatırımların uzun vadeli pozisyon almaları durumunda yıl ortasına kadar ikiye katlanabileceğini söylüyor.

Altı Türk bankacı Reuters’a, yabancıların yıl ortasına kadar 7 ila 15 milyar dolar tutmalarını beklediklerini söyledi. 

Deutsche Bank ise 10 milyar dolar giriş olmasını öngörüyor.

Londra merkezli BlueBay Varlık Yönetiminden Polina Kurdyavko, “Farklı bir yaklaşımı görmek bizi çok cesaretlendirdi. (…) Risk toplamımızı artırdık ve bilindik adımları görmeye devam ettiğimiz müddetçe tutmayı planlıyoruz.” dedi.

Paris merkezli Carmignac’ta Gelişmekte Olan Piyasalar Fon Yöneticisi Joseph Mouawad, “Türk varlıklarında değerlenme olabilir ve özellikle bu yüksek vadelerle biz de biraz daha ilgiyle bakmaya başladık.” dedi.

YORUMLAR 23
  • Bozok_66 3 yıl önce Şikayet Et
    Emeği geçenlerden Allah razı olsun, yapılan icraatları mutlulukla takip ediyoruz . Ancak şu manavda,gıdada,tekstilde,kirada, ev alım satımlarda birçok alanda yapılan zamların arkası hiç kesilmiyor. Lütfen bu duruma bir el atılmalı fırsatçılar iyiden iyiye meydanı boş buldu. Artık sistemli bir denetim mekanizması kurulmalı. Denizi geçipte derede boğulmayalım. Bu zamlar bugüne kadar yapılan büyük icraatları gittikçe gölgelemeye başladı dikkat edin, derim. Düşmana fırsat verme Reis. Seninleyiz..
    Cevapla
  • Kayısı kentli 3 yıl önce Şikayet Et
    Faiz (riba) yiyenler, ancak şeytan çarpmış olanın kalkışı gibi, çarpılmış olmaktan başka (bir tarzda) kalkmazlar. Bu, onların: "Alım-satım da ancak faiz gibidir" demelerinden dolayıdır. Oysa Allah, alış-verişi helal, faizi haram kılmıştır. Kime Rabbinden bir öğüt gelir de (faize) bir son verirse, artık geçmişi kendisine, işi de Allah'a aittir. Kim (faize) geri dönerse, artık onlar ateşin halkıdır, orada sürekli kalacaklardır. BAKARA SÜRESİ 275 AYET
    Cevapla
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Küfür devletlerinin iyiliğini iyilik zehretmeyesiniz. Müslüman ülkelere, devletlere itibar ediniz. İlla milli ve yerli olmalıyız. Kalıcı olan budur. Bir örnek verirsek mesela turistlerin geldiği deniz kenarı şehirlerimizin manevi çöküşünü gördük. Bu yüzden demem şudur ki. Bir kişi demeyin, bir alçağın dünyaya zararı bir iyi insanın dünyaya yararı olur. Kendi İslam ve Müslüman pazarımızı kurmalıyız. İşte çözüm bu.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Faiz haramdır. Allah ve Resul’üne savaş açmaktır.Haramın harmanı olmaz. Bereketsizleşiyor herşey. Yazık, yazık çok yazık...
    Cevapla
  • Bjk 3 yıl önce Şikayet Et
    Millet çalışacak esnaf çalışacak vergi verecek devlet faiz lobisine %17 faiz ödeyecek yok böyle bi dünya.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle