Bu sözlerle davet etti: Zengin kaynaklara sahibiz, Türkleri bekliyoruz

Endonezya'nın Ankara Büyükelçisi İkbal Trabzon'da temaslarda bulundu. İkbal, Endonezya'nın çok zengin doğal kaynaklarının bulunduğuna dikkati çekerek Türk iş adamlarını da ülkelerine yatırım yapmaya davet etti.

Bu sözlerle davet etti: Zengin kaynaklara sahibiz, Türkleri bekliyoruz
Bu sözlerle davet etti: Zengin kaynaklara sahibiz, Türkleri bekliyoruz
GİRİŞ 22.01.2021 16:20 GÜNCELLEME 22.01.2021 16:20
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Endonezya'nın Ankara Büyükelçisi Lalu Muhammed İkbal'i makamında kabul etti.

İkbal ile bir süre sohbet eden Vali Ustaoğlu, şehir ve Trabzon'da yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Ustaoğlu ve İkbal, daha sonra Valilik B toplantı salonunda düzenlenen Akçaabat Şinik Organize Sanayi Bölgesi Ağaçlandırma Uygulama Projesi toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Ustaoğlu, liman kenti özelliğine vurgu yaptığı Trabzon'un fındık üretimi ve ihracatı konusunda da söz sahibi bir il olduğunu söyledi.

Ustaoğlu, "Dünya fındık üretiminin yüzde 75'ini ülkemizde üretiliyor. Fındığın, aromasıyla çok iddialıyız. Daha henüz alternatifi de üretilemedi. Ayrıca çikolata sanayisinin de girdi maddesidir. Endonezyalı iş adamlarını yatırım yapması için ilimize bekliyoruz." dedi.

İkbal de Trabzon'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Ustaoğlu'na teşekkür etti.

Endonezya'nın dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi olduğunu ifade eden İkbal, "150 milyon nüfusumuz var. Ülkenin bir ucundan diğer ucuna gidersen 8 saat. Çok zengin doğal kaynaklara sahip bir ülkeyiz. En büyük palmiye yağı üreten ülkeyiz. " diye konuştu.

Türk iş adamlarının yaptıkları çalışmalara hayran kaldığını vurgulayan İkbal, Endonezya'nın çok zengin doğal kaynaklarının bulunduğuna dikkati çekerek, Türk iş adamlarını da ülkelerine yatırım yapmaya davet etti.

İkbal, dünyada ekonomik sıralama açısından 16. sırada olduklarını belirterek 2030 yılında 4. sıraya yükselmeyi hedeflediklerini söyledi.

AK Parti Trabzon Milletvekili ve Türkiye - Endonezya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Andan Günnar da iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesinde iş adamlarının önemli rol oynadığını belirti.

Konuşmaların ardından Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz, Akçaabat Şinik Organize Sanayi Bölgesi Ağaçlandırma Uygulama Projesi kapsamındaki 11 bin 230 fidan dikimi hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Proje ile ilgili Vali Ustaoğlu ve Yılmaz arasında protokol imzalandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • mustafa Yalçın 3 yıl önce Şikayet Et
    ne durur bizimkiler
    Cevapla
  • Fazıl 3 yıl önce Şikayet Et
    Niye duracak burada faizle para kazanıyorlar düzeni kurmuşlar.
    Cevapla
  • Capla hama 3 yıl önce Şikayet Et
    Naaptın dayı sen,dibini sıyırırlar ruhun duymaz
    Cevapla
  • Tarafsız35 3 yıl önce Şikayet Et
    Endonezya' ya Pakistan'a can kurban..
    Cevapla
  • Okur32 3 yıl önce Şikayet Et
    Yılanı uyandırmayin. Ne yapacaksanız ıslık çalarak değil, gizlilik içerisinde yapın. Başta İsrail ve ABD ve Fransa olmak üzere bütün sömürgeciler bizim attığımız adımları takip ediyor. Birde İran var ki düşman başına... Müslüman ülke görünümünde kendisi gibi düşünmeyen bütün müslümanlara düşman
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılabı içinde en yüksek gür sada İslâmın sadası olacaktır.
    Cevapla
  • Önce Vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    267 milyon nüfuslu bir müslüman ülke, kibar insanlar," Peygamberimiz (s.a.v.) müslüman müslümanın kardeşidir onu terk ve ihmal etmez."hadisi şerifince bu kardeşlerimizle birlikte hareket etmeliyiz. Asya ve Avusturalya kıtalarını birbirine bağlayan bir noktada bulunuyorlar. Dünya (Cihan) hakimiyeti için bulunmaz fırsat... Kardeş bir ülke ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle