Roketsan görüntüleri paylaştı! İşte Denizaltı Savunma Harbi Roketi

Roketsan, Denizaltı Savunma Harbi Roketi ile ilgili bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda sistemin görüntülerine de yer verildi.

Roketsan görüntüleri paylaştı! İşte Denizaltı Savunma Harbi Roketi
Roketsan görüntüleri paylaştı! İşte Denizaltı Savunma Harbi Roketi
GİRİŞ 20.01.2021 15:19 GÜNCELLEME 20.01.2021 15:19
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Roketsan'ın sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapıldı.

Denizaltı Savunma Harbi Roketi'nin (DSH) etkin gücünden bahsedilen paylaşımda, "Denizlerin en derininden, göklerin en yükseğine vatanımızın her köşesi bizlere emanet!" denildi.

DSH DENİZALTI SAVUNMA HARBİ ROKETİ VE ATICI SİSTEMİ

Roketsan'ın sitesinde yer alan bilgilere göre, Denizaltı Savunma Harbi (DSH) Roketi ve Atıcı Sistemi yeni tip karakol botlarından su altı hedeflerine karşı geliştirilmiş, 500 – 2.000 m menzil ve 15 – 300 m derinlik aralığında kullanılabilen, su üstü platformunun silah yönetim sistemi ve sonarı ile entegre çalışabilen, otomatik yönlendirme yeteneğine sahip bir sistem olduğu belirtildi.

Sistemin hedeflere tekli veya salvo atış yapabildiği ve ayarlanabilir tapa özelliği sayesinde roketlerin istenen derinlikte patlamasının sağlandığı vurgulandı.

Yüksek infilaklı harp başlıklı DSH Roketi'nin duyarsız mühimmat özelliğine de sahip olduğu açıklanırken, atıcı sistemin stabilizasyon, otomatik ve manuel yönlendirme özellikleri bulunduğuna dikkat çekildi.

Atış Kontrol Sistemi'nin su üstü platformu tarafından sağlanan seyir ve hedef bilgilerini kullanarak gerekli atış esaslarını hesapladığı belirtildi. 

KAYNAK: STAR.COM.TR
YORUMLAR 4
  • kaptan nemo 3 yıl önce Şikayet Et
    İkinci dünya savaşında ingilizler alman u botlarını sonarla tesbit ettikten sonra varillerle bomba atıyorlar,sonra da bu bombaları denizin içinde patlatıp denizaltılara zarar veriyorlardı.Artık biz de bu teknolojiye sahibiz.Bu arada bu teknolojiyi 75-80 yıl sonra da olsa ülkemize kazandıranlara şükranlarımı sunuyorum.Şimdiye kadar da -2002-yan gelip yatan laiklik ve çağdaşlık edebiyatı yapıp ülkede bir şey yapmayanları da şiddetle kınıyorum.
    Cevapla
  • Trakyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl kıyas böyle, güdümlü oto. yönlendirme yapabilen v.s bir akıllı mühimmatı ve atış / kumanda sistemlerini 80 yıl önce ki teknoloji diye küçümsemeye çalışman çok garip. Suya salınıp batırılan varille 2000 mt ye kadar menzil 300 mt kadar derinliğe nüfuz eden roketi kıyaslıyorsun saçmalık bu...
    Cevapla
  • Üretelim 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun hükümetimizin büyük çalışmaları ile savunma sanayimiz için yerli milli üretimler yapan devlet özel sektör üniversite kuruluşlarımızdan, daima daha gelişmiş özellikleri olan üretimler ve daima ARGE’ler yapalım İnşallah.
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    maşaallah durmak yok yola devam dosta güven, düşmana ve içimizdeki yunan ve ermeni sevicilerine korku salacak
    Cevapla