Xiaomi'den açıklama: Çin ordusuna ait değiliz

ABD'nin ambargo kararı sonrası Teknoloji devi Xiaomi'den resmi bir açıklama geldi. Açıklamada 'Çin ordusuna ait şirket değiliz' mesajı dikkat çekti.

Xiaomi'den açıklama: Çin ordusuna ait değiliz
Xiaomi'den açıklama: Çin ordusuna ait değiliz
GİRİŞ 15.01.2021 12:44 GÜNCELLEME 15.01.2021 12:56
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD’nin Huawei ambargosu etkisini hala sürdürürken, Trump görevi teslim etmesine günler kala Xiaomi gibi bazı Çin merkezli şirketi kara listeye aldığını açıkladı. Çin ordusuyla bağlantılı olduğu iddia edilen kara listede Xiaomi ile 10 teknoloji şirketinin yer alıyor.

 

 

 

İşte Xiaomi'den yapılan o açıklama

Şirketimiz varlık gösterdiği bölgelerin ilgili yasa ve yönetmeliklerine uygun olarak faaliyetlerini yürütmekte ve tamamen bireysel ve ticari kullanıma yönelik ürünler ve hizmetler sunmaktadır. Şirketimiz Çin ordusuna ait değildir, Çin ordusuyla herhangi bir bağı bulunmamaktadır ve NDAA'da (ABD Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası) belirtildiği şekilde "Komünist Çin Askeri Şirketi" değildir. Şirketimizin ve hissedarlarımızın çıkarlarını korumak üzere gerekli tüm önlemler tarafımızdan alınacaktır. 

 

 

Şirketimiz, bu sürecin olası sonuçlarının grup üzerindeki etkilerini değerlendirmek üzere detaylı incelemelerini sürdürmektedir. Gerekli olması halinde ilerleyen günlerde ek açıklamalar yapılacaktır.

YORUMLAR 4
  • hakperest 3 yıl önce Şikayet Et
    kim inanır ulan...siz çinliler kadar tehlikeli ve güvenilmez bir millet var mı?
    Cevapla
  • yazı/yorum 3 yıl önce Şikayet Et
    Franszılar, İngilizler, italyanlar. Özetle tüm Hristiyan ve Yahudi dünyası.
    Cevapla
  • Arslan Cimbom 3 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar Müslümandılar zaten
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    tabi amerikalılar melek...
    Cevapla