Milrem Robotics Type-X İKA ilk kez görüntülendi

Estonya merkezli Milrem Robotics şirketi tarafından geliştirilen Milrem Robotics Type-X Orta Sınıf İnsansız Kara Aracı (İKA), ilk kez görüntülendi.

Milrem Robotics Type-X İKA ilk kez görüntülendi
Milrem Robotics Type-X İKA ilk kez görüntülendi
GİRİŞ 08.01.2021 16:32 GÜNCELLEME 08.01.2021 16:32

Geliştirdiği insansız kara araçlarıyla tanınan Estonya merkezli Milrem Robotics, yeni orta sınıf Type-X İnsansız Savaş Aracının görüntülerini paylaştı. Çarşamba günü yayınlanan kısa klipte, mekanize birimleri desteklemek için tasarlanan Type-X RCV’ nin ilk hareketlilik testleri gösterildi. Şirket açıklamalarında, Type-X’ in en tehlikeli görevleri ve pozisyonları üstlenebileceğini ve ana muharebe tankları ile zırhlı muharebe araçlarıyla ortak hareket edebileceğini belirtti.

Milrem Robotics CEO’su Kuldar Väärsi, “Type-X, zırhlı muharebe araçlarıyla donatılmış bir birliğe eşit veya daha fazla ateş gücü ile taktiksel kullanım sağlayacak” dedi.

Type-X, 50mm’ye kadar topla donatılabilecek ve 30mm’ye kadar topla donatılmış versiyonu havadan atılabilecektir. C-130J ve KC-390 uçakları bir, A400M iki ve C-17 ise beş adet Type-X taşıyabilecektir.

Şirkete göre Type-X’ in 12 tonluk düşük ağırlığı ve verimli güç yönetimi, üstün bir arazi kapasitesi; 2,2 metrelik düşük yüksekliği ve arka motoru, düşük görsel ve ısı izi sağlar. Ek olarak, Type-X, geleneksel bir zırhlı muharebe aracından yaklaşık üç ila dört kat daha hafiftir ve maliyeti de önemli ölçüde daha düşüktür.