Salgında talep yağdı! 1 yılda fiyatı yüzde 300 arttı

Koronavirüsle birlikte evde kalan vatandaşların cin mısırına talebi arttı. Cin mısırının fiyatı da geçtiğimiz yılın aralık ayına göre tam yüzde 300 artış yaşadı.

Salgında talep yağdı! 1 yılda fiyatı yüzde 300 arttı
Salgında talep yağdı! 1 yılda fiyatı yüzde 300 arttı
GİRİŞ 27.12.2020 16:36 GÜNCELLEME 27.12.2020 16:36
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Kovid-19 salgınının yayılmasını engellemek amacıyla hafta içi ve hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarıyla vatandaşlar evlerinde kaldı. Restoranların da paket servisine dönmesiyle dışarıda duran hayat evlerde hareketlendi. Bu süreçte tüketiciler "atıştırmalık" diye tabir edilen ürünlere yöneldi. Özellikle çerez satışlarının yükseldiği kısıtlama döneminde, patlatılmak üzere alınan cin mısırı, ürünler arasında ilk sırada yer aldı.

 

 

Her bütçeye hitap eden mısır satışları yılbaşı öncesi adeta katlandı. Ege Perakendeciler Derneği verilerine göre, bu ayki cin mısırı satışı geçen senenin aynı ayına göre yüzde 300 artış gösterdi. Ege Perakendeciler Derneği Başkanı Feyzi Başdaş, AA muhabirine, salgın döneminde market alışverişlerinin arttığını belirtti.

Sokağa çıkma kısıtlamalarının başlamasıyla "abur-cubur" diye tabir edilen ürünlere talebin arttığına işaret eden Başdaş, bu dönemde içecek çeşitlerinin de talep gördüğünü dile getirdi. Satışı en fazla artan ürünlerin başında cin mısırının geldiğini belirten Başdaş, şöyle konuştu:

 

 

"Biz darı diyoruz, İstanbul mısır diyor. Yılbaşı öncesi cin mısırı ilgi görürdü ama bu yaklaşık yüzde 30 civarında olurdu. Şimdi ise inanılmaz bir satış gözlüyoruz. Salgın döneminde halkın tüketici alışkanlarının tespiti amacıyla istatistiki çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Derneğimize üye firmalardan aldığımız bilgilere göre son dönemde yüzdelik olarak en fazla artış cin mısırında oldu. Geçen yılın aralık ayına göre yüzde 300 artış var. Fiyatlarda ise bir değişiklik yok. Talep gördüğü için fiyatında bir değişiklik olmadı."

Başdaş, cin mısırı satışındaki artışın sadece Ege Bölgesi'nde değil, tüm Türkiye'de olduğuna değindi. "Şu an rafa ne kadar cin mısırı koyarsak hemen satıyoruz." diyen Başdaş, "Dün bir mağazamızda 2 saat içinde 50 paket satış yaptık. Çerezlerin yanında pandemi sürecinde meyve satışları da arttı. Özellikle C vitamini yönünden zengin narenciye ürünleri raflarda hızlı tüketiliyor." şeklinde konuştu. 

YORUMLAR 26
  • izzet 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına o kadar maliye müfettişi var o kadar zabıta var bunlara niçin para veriliyor arkadaş ya ? onları yeri çarşı pazar değil'mi ? gıda ürünleri aynı zamanda güvenli de değil ne yediğimizi bilmiyoruz çoğu katkılı veya hormonlu . mikrofonlar eşliğinde göstermelik bir kaç denetleme ve ceza kesme seremonisinden sonra vatandaşı soyma tam hızla devam ediyor.Varlık içinde bu millete yokluk yaşatılıyor sen şahitsin Allah'ım .
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    millet devamlı evde olduğundan çok tüketiliyor,pahalılığın sebebi bu,yoksa mısır kolay yetişen bir bitki,toprakda seçmiyor,ek toprağa,bas suyu ,topla.
    Cevapla
  • Benim Adım cemil 3 yıl önce Şikayet Et
    ilahi cemil :)
    Cevapla
  • Qwerty 3 yıl önce Şikayet Et
    Satış artmış diyor haberin sonunda , fiyat artmış demiyor .
    Cevapla
  • cemil 3 yıl önce Şikayet Et
    dediklerine katılıyorum. vatandaşın boğazdan kesmesi lazım. hatta gizli fetöcüler daha fazla yiyip fiyatların artmasına yol açıyo olabilirler.
    Cevapla
  • Necaittin 3 yıl önce Şikayet Et
    Yemem zaten
    Cevapla
  • dede 3 yıl önce Şikayet Et
    çin mısırı değil patlak mısır. ya da cin darısı.
    Cevapla
  • noname 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok merak ediyorum mesela Almanya da sırf bir şey çok satılıyor diye fiyatı artıyor mu? Maliyetler arttığı için yüzde 300 arttığını sanmıyorum.
    Cevapla
  • ismet 3 yıl önce Şikayet Et
    asla artmaz fiyatı düşene kadar kimse almaz 99 da ingiltere 1 hafta et almadı hala aynı fiyat bizde ekonomi yönetimi halkta malesef yok sarımsak 80 tlye satıldı yazın örnek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle